1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämmennystä Kremlissä: Putinin läheinen tukija kieltäytyy paikasta Venäjän parlamentissa

Vladimir Jakuninille pedattiin vaikutusvaltainen paikka ylähuoneen johtotehtävissä. Hän ei kuitenkaan ota tehtävää vastaan.

Ulkomaat
Venäjän valtiollisen rautatieyhtiön RZD:n entinen johtaja Vladimir Jakunin.
Venäjän valtiollisen rautatieyhtiön RZD:n entinen johtaja Vladimir Jakunin.Yuri Kochetkov / EPA

Venäjän rautatieyhtiön entinen johtaja Vladimir Jakunin on yllättänyt tiedotusvälineiden edustajat harvainaislaatuisella tiedonannollaan.

Jakunin ilmoitti, ettei aio ottaa vastaan hänelle luvattua paikkaa Venäjän parlamentin ylähuoneessa, liittoneuvostossa. Hän olisi edustanut siellä Kaliningradin aluetta.

Jakunin on vuosikaudet ollut presidentti Vladimir Putinin läheisimpiä liittolaisia. Hän johti Venäjän valtavaa rautatieyhtiötä RZD:tä elokuuhun saakka, jolloin hänen ilmoitettiin siirtyvän sivuun ja hakevan paikkaa liittoneuvostossa.

Julkisuudessa hänen arveltiin nousevan jonkun valiokunnan puheenjohtajaksi, ellei peräti koko liittoneuvoston puheenjohtajaksi.

Tänään tiistaina Jakunin kuitenkin ilmoitti uutistoimisto RIA-Novostin (siirryt toiseen palveluun) mukaan, ettei ota tehtävää vastaan, vaan keskittyy akateemisiin töihin ja kansainvälisiin suhteisiin.

Tiedotusvälineissä arvaillaan, mikä on Jakuninin päätöksen todellinen tausta. Uutistoimisto Tassin mukaan presidentti Putin on tavannut Jakuninin viime päivinä useita kertoja.

Lähteet: Tass, Yle

Lue seuraavaksi