Jyväskylän lentoasemalla tänään suuri pelastusharjoitus

Harjoituksessa on mukana satakunta henkilöä muun muassa pelastuslaitokselta, sairaanhoitopiirin ensihoidosta, poliisista ja Finaviasta.

pelastustoimi
Tikkakosken lentoaseman lennonjohtotorni
Tikkakosken lentokenttä ja lennonjohtotorni. YLE Keski-Suomi

Jyväskylän lentoasemalla järjestetään aamupäivällä suureen lento-onnettomuuteen liittyvä pelastusharjoitus. Harjoituksen johtaa Keski-Suomen pelastuslaitos.

Tänään pidettävä harjoitus on laajempi kuin edellinen, kaksi vuotta sitten pidetty vastaava tilanne, kertoo pelastuspäällikkö Risto Helminen Keski-Suomen pelastuslaitokselta.

– Me harjoitellaan suuronnettomuuksia vähän eri versioilla. Pari vuotta sitten olleessa harjoituksessa meitä oli selvästi vähemmän, harjoittelimme pääsääntöisesti johtamista. Mutta tässä on enemmän joukkoja, enemmän viranomaisia ja enemmän yhteistyökumppaneita mukana. Sen takia se määrä nousee noinkin isoksi.

Harjoituksessa simuloidaan oikeita onnettomuustilanteita.

– Siellä on paljon paloautoja ja ensihoitohenkilöstöä mukana, niin että osa harjoituksesta kohdistuu onnettomuuskohteeseen. Siellä on markkeerattu potilaita ja sitten katsotaan miten heidät luokitellaan ja miten jatkohommat menee. Keskitytään myös siihen, miten viranomaiset hoitaa tällaista, että siitä selvitään mahdollisimman hyvin, kertoo Risto Helminen.