1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Poliisin tilat kiinnostavat lääkealan yritystä – uusien työntekijöiden palkkaamista jatketaan

Poliisi- ja oikeustalon muuttaessa lähivuosina Joensuuhun, vapautuu Kontiolahden Lehmossa runsaasti toimitilaa. Nykyisin poliisin kanssa samassa kiinteistössä toimiva Medisize Oy kuulostelee tilannetta herkällä korvalla. Viime vuosina runsaasti laajentuneella yrityksellä on yhä kova halu kasvaa. Yritys arvioi tarvitsevansa kymmeniä uusia työntekijöitä tulevien vuosien aikana.

Kuva: YLE / Sari Jormanainen

Lääkeannostelijoita valmistava Medisize Oy on erittäin kiinnostunut lähivuosina poliisilta vapautuvista tiloista Kontiolahdella. Yhtiöllä on tällä hetkellä käytössään noin puolet Lehmon Lammintiellä sijaitsevasta kiinteistöstä, toinen puoli on poliisin ja käräjäoikeuden käytössä.

Medisize on laajentunut viime vuosina vahvasti. Viimeisin laajennus, noin 1 200 neliömetriä uutta tuotantotilaa, otetaan tuotantokäyttöön lokakuussa.

– Juuri tällä hetkellä tilauskanta ei edellytä lisätilaa. Myyntiorganisaatio kuitenkin toimii koko ajan ja yhtiöllä on halua kasvaa, tehtaanjohtaja Keijo Riuttala toteaa.

Riuttala kertoo, että nykyiset projektit saattavat poikia noin 30–40 uutta työpaikkaa tulevan puolentoista vuoden aikana.

– En ihmettelisi, jos meillä olisi vuonna 2017–2018 työntekijöitä 500, kun nyt töissä on 400 henkeä, Riuttala arvioi.

Tilat tuplaantuisivat

Yhtiössä kuunnellaankin herkällä korvalla poliisi- ja oikeustalon tulevan muuton tuomia mahdollisuuksia. Kunnan kanssa on jo keskusteltu poliisilta vapautuvista tiloista. Uusi poliisi- ja oikeustalo valmistunee Joensuuhun syksyllä 2017.

– Olemme kyllä puhuneet siitä, että meillä on kiinnostusta tiloihin ja myös kunnalla on ymmärtääkseni kiinnostusta palauttaa tila tuotanto käyttöön. Aiemminhan tiloissa toimi Perlos, Medisizen tehtaanjohtaja Keijo Riuttala sanoo.

Medisize Oy:llä on kaikkiaan Lehmon Lammintiellä tiloja noin 8 000 neliömetriä, joista tuotantokäytössä olevia puhahdas tiloja on 2 400 neliötä. Poliisitalon puolella mahdollista tuotantotilaa olisi Riuttalan mukaan noin 1 000 neliötä, muita tiloja arviolta noin 7 000 neliötä.

Medisize laajentaa myös Ensolantiellä sijaitsevia tilojaan. Parhaillaan käynnistymässä on lähettämön ja varastotilojen 600 neliön laajennus.