1. yle.fi
  2. Uutiset

Poikkeuksellisen laaja murtosarja selvisi – epäilyille kelpasivat niin aseet kuin ruohonleikkurit

Poliisi on selvittänyt eri puolille maata ulottuvan omaisuusrikosvyyhdin. Jutussa on vangittu kolme pirkanmaalaista miestä, joita epäillään lähes sadasta asunto-, mökki- ja työmaamurrosta. Osa rikoksista on tehty Päijät-Hämeessä.

epäillyt

Lounais-Suomen poliisin tutkinnassa oleva poikkeuksellisen laaja asunto-, mökki- ja työmaamurtojen sarja ulottuu myös Päijät-Hämeeseen. Jutun päätekijöiksi epäillään kolmea pirkanmaalaista miestä, jotka ovat tehtailleet lähes sata erilaista omaisuusrikosta ympäri maata.

Päijät-Hämeessä heitä epäillään ainakin Asikkalassa ja Lahdessa tehdyistä useista työmaamurroista viime ja toissa vuonna sekä kahdesta asuntomurrosta Padasjoella tänä vuonna.

Rikosnimikkeenä poliisilla on tutkintavaiheessa näiden tekojen osalta törkeä varkaus.

Poliisi: Murtokohteet valikoitiin autojen rekisteritunnuksista

Poliisi pitää epäiltyjen toimintaa suunnitelmallisena ja ammattimaisena. Rakennustyömailta on viety muun muassa ikkunoita, ovia, rakennustarvikkeita, työkoneita ja -välineitä. Epäillyille ovat kelvanneet myös kodinkoneet, saunan patjat, aseet, ruohonleikkurit sekä kalastusvälineet.

Poliisin mukaan epäillyt ovat valinneet murtokohteensa autojen rekisteritunnuksien perusteella asuinosoitteet selvittämällä. Rekisteritunnuksia on kerätty yleisiltä paikoitusalueilta. Rikospaikkoja on valittu myös lehtien uutisointien perusteella.

Kolme miestä on vangittu todennäköisin syin epäiltyinä rikoksiin. Heistä kaksi otettiin viime keväänä itse teosta murtopaikalta.

Lounais-Suomen poliisi on perustanut tilapäisen sähköpostisoitteen asianomistajien kyselyjä ja yhteydenottoja varten. Sinne voi jättää muun muassa tietoja rikoksen ajankohdasta sekä anastetusta omaisuudesta.

Lue seuraavaksi