Turun diakoniakeskukseen virtaa apua turvapaikanhakijoille

Turun seudun asukkaat ovat tuoneet seurakuntien diakoniakeskukseen runsaasti turvapaikanhakijoiden tarvitsemia käytännön tavaroita. Lahjoittajilta on saatu jo satoja hygieniapusseja ja kymmeniä kumisaappaita. Apua voi viedä perjantaihin 18.9.2015 kello 15 saakka.

Turvapaikanhakijoille voi lahjoittaa suihkupussin. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Turun seurakuntien diakoniakeskus on saanut turvapaikanhakijoille runsaasti apua alkuviikon aikana. Aulaemäntä Janette Korvenpää esittelee kymmeniä kumisaappaita ja huolellisesti tehtyjä hygieniapusseja. Kymmenet pussukat on viety jo Heinänokkaan turvapaikanhakijoille.

– On tullut sellaisia pussukoita, joita on pyydetty. Jokainen tarvitsee sen oman hammasharjan ja hammastahnan, saippuan ja pyyhkeen. Tuo on sellainen peruspaketti, pohtii Korvenpää.

Korvenpää on tyytyväinen myös kumisaappaisiin ja polkupyöriin.

– Kumisaappaat ovat hyväkuntoisia, ehjiä. Jotkut ovat ostaneet jopa ihan uusiakin saappaita. Lisäksi meille on tuotu monta muovikassillista villasukkia. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä.

Turvapaikanhakijoille lahjoitettuja kumisaappaita. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Diakoniakeskuksen apu on tarpeen, sillä turvapaikanhakijoilla on vähän tavaraa mukanaan.

– Heinänokassa on sata henkilöä tällä hetkellä. Jokaiselle annetaan pussukka. Monella on ne samat vaatteet päällä, joiden kanssa on jo matkaa tehty, muistuttaa Korvenpää.

Auttajat haluavat laittaa hyvän tahdon kiertämään

Avuntuojat ovat kertoneet haluavansa auttaa, sillä heitä on joskus autettu. Korvenpää mainitsee, että hygieniapussin kokoaminen ei taloudellisesti ole niin kallis.

Käytännön tavara-apua on tulvinut Turun diakoniakeskukseen. Kuva: Minna Rosvall / Yle

– Monella polkupyörä lojuu kellarissa. Siitä pääsee näin eroon, mutta se on suureksi avuksi seuraavalle käyttäjälle, kertoo Korvenpää.

Tämä viikon ajan diakoniakeskus on kerännyt näitä käytännön tavaroita. Ensi viikolla tarve voi olla toisenlainen.

– Heinänokasta kerrotaan meille, mitä tarvetta olisi, kertoo Korvenpää.

Hygieniapusseja, polkupyöriä ja kumisaappaita voi viedä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniakeskukseen 17.9. ja 18.9.2015 kello 10-15.