1. yle.fi
  2. Uutiset

Erikoislähetys TV1:ssä ja verkossa – Yle seuraa tiiviisti perjantain mielenilmausta

Työpaikat tyhjentävää mielenilmausta ja Helsingin Rautatientorin varsinaista mielenosoitusta seurataan koko perjantain ajan televisiossa, radiossa ja verkossa.

Perjantain mielenilmaus
Työmatkalainen bussipysäkillä.
Jarmo Stenmark / Lehtikuva

Yle seuraa tiiviisti perjantain mielenilmausta ja sen vaikutuksia arjessa ja työpaikoilla sekä uutisissa että erikoislähetyksessä. Niin mielenilmauksen puolustajat kuin vastustajatkin pääsevät ääneen.

Heti aamu-tv:n päätyttyä TV1 esittää erikoislähetyksen kello 9.30–13.00.

Erikoislähetys raportoi mielenilmauksen vaikutuksista eri puolilla Suomea vieraillen muun muassa Oulun satamassa ja SAK:n Tampereelta lähtevässä protestibussissa. Varsinainen mielenosoitustapahtuma Helsingin Rautatientorilla alkaa puoliltapäivin. Erikoislähetyksen studiovieraina ovat päätoimittajat Ville Pernaa Suomen Kuvalehdestä ja Sirpa Puhakka Kansan Uutisista sekä toimittaja Unto Hämäläinen Helsingin Sanomista.

Tekstitelevision sivulle 398 kerätään mielenilmauksen ympärillä käytävää Twitter-keskustelua erikoislähetyksen loppuun saakka.

Samainen erikoislähetys lähetetään suorana myös verkossa yle.fi/uutiset. Verkossa seurataan päivän tapahtumia myös uutisin hetki hetkeltä.

Radio Suomen aluetoimitukset aloittavat lähetyksensä poikkeuksellisesti jo kello 6 aamulla. Ylen aikainen seuraa pääkaupunkiseudun liikennettä koko päivän.

Radio Suomen ajankohtaislähetyksessä Ajantasassa keskitytään mielenilmauksen tapahtumiin ja vaikutuksiin noin kello 10 ja 14. Aihetta seurataan tarkkaan myös radiouutisissa tasatunnein.

Illalla uutislähetysten lisäksi A-studio paneutuu asiaan "mielenilmausjatkoilla" kello 21.05. Vieraana A-studiossa on muun muassa valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.).

Lue seuraavaksi