RoPSin europelit pelastettu – Keskuskentälle uusi nurmi

Rovaniemellä saatetaan pelata ensi kesänä eurooppalaista huippujalkapalloa. Kulunut tekonurmi estää europelien pelaamisen Rovaniemen Palloseuran (RoPS) kotikentällä. Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kuitenkin lupaa, että nurmi uusitaan ennen europelejä.

urheilu
Kauden ennätysyleisö 2086 katsojaa.
Kauden ennätysyleisö 2086 katsojaa todisti RoPSin 4-1 voiton Tampereen Ilveksestä. Uusi katsomo oli osittain auki ensimmäistä kertaa 22.6.2015.Juha Mäntykenttä / Yle

RoPS tavoittelee pääsyä europeleihin eli joko Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan karsintoihin. Jos RoPS yltää jalkapallon Veikkausliigassa kolmen parhaan joukkoon, se pääse pelaamaan europelejä. Liigan voittaja pelaa Mestarien liigan karsinnoissa, liigan kakkonen ja kolmonen taas Eurooppa-liigan karsintoja. Tällä hetkellä Veikkausliigan kärjessä oleva RoPS aikoo olla kauden lopussa kolmen parhaan joukossa.

– Katsomo täyttäisi ensimmäisen ja toisen karsintakierroksen vaatimukset europeleissä, mutta tekonurmi pitäisi uusia, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva sanoo.

Kovalla käytöllä

Nivaa säestää Suomen Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström.

– Nurmi on liian kulunut ja se pitää uusia.

Rovaniemen Keskuskentän tekonurmi on kovalla käytöllä. RoPSin lisäksi nurmella pelaa runsaasti muita urheilijoita ja harrastajia.

– Jos pääsemme pelaamaan europelejä, eikä kentälle saada uutta tekonurmea, haemme poikkeuslupaa pelata nykyisellä nurmella. Jos poikkeuslupaa ei onnistu, europelit on pelattava Oulussa, RoPSin Niva sanoo.

Viime vuonna Suomen Cupin voittanut RoPS pelasi europelin kreikkalaisjoukkuetta vastaan Oulussa.

Kaupunginjohtaja lupaa: Nurmi uusitaan

Seuraavat europelien karsinnat alkavat jo ensi heinäkuussa. Rovaniemen kaupungin suunnitelmissa on uusia Keskuskentän nurmi kesällä 2017.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kuitenkin lupaa, että nurmi voidaan uusia tätä aikaisemmin.

– Kaupunki hoitaa sen ajallisesti niin, ettei mitään ongelmia europeleille tule. Siitä pidetään kiinni, Lotvonen sanoo.

Tekonurmen uusiminen maksaa noin 200 000 euroa.

Loppuunmyyty Keskuskenttä

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva iloitsee uutisesta.

– Hieno homma, tosi hyvä uutinen! Jos europelejä pelataan Rovaniemellä, niin Keskuskenttä tulisi olemaan loppuunmyyty.

Nivan mukaan europeli tai pelit toisivat ulkomailta vierasjoukkueen lisäksi myös sen kannattajia Rovaniemelle.

– Sillä olisi iso PR-arvo kaupungille. Muistan, kuinka viime vuonna Kreikan televisiossa näkyi ensimmäisenä joulupukki, kun olimme joukkueen kanssa siellä.