Finnair peruu mielenilmauksen takia 16 kotimaan lentoa

Perjantaina perutaan 15 lentoa ja torstaina yksi.

Kotimaa
Finnairin kone kentällä.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Lentoyhtiö Finnair kertoo peruvansa 16 kotimaan lentoa (siirryt toiseen palveluun) ammattiyhdistysten mielenilmauksen vuoksi. Yhtiön mukaan se pyrkii lentämään kaikki muut lentonsa, mutta odotettavissa on viivästyksiä.

Finnair kertoo, että sillä on perjantaina 350 lentoa, joista perutaan 15. Lisäksi peruttavien listalla on yksi lento torstaina Helsingistä Jyväskylään. Yhtiö varoittaa, että yksittäisiä lisäperuutuksia voi vielä tulla perjantaina. Finnair lähettää peruutetuista lennoista tekstiviestejä ja sähköposteja asiakkailleen. Matkustajat voivat siirtää lentoaan, ja yhtiö yrittää löytää vaihtoehtoisen reitin matkustajille, joiden lento on peruttu.

Ongelmia yhtiölle tuottavat perjantaina Helsinki-Vantaan lentokentän asematason bussikuljetukset. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on ilmoittanut kuljetusten keskeytyvän mielenilmauksen takia perjantaiaamuna kuudelta. Niitä jatketaan jälleen perjantai-iltana kymmeneltä.

Finnair painottaa oman henkilökuntansa olevan poissa pääsääntöisesti kaksi tuntia, yhdestätoista yhteen.

Perjantain mielenilmauksella liitot vastustavat hallituksen kaavailemia muutoksia palkansaajien asemaan. Hallitus haluaa puuttua muun muassa lomien pituuteen ja sunnuntai- ja ylityökorvauksiin.