Komennusmiehelle hotellin tärkein palvelu on "sänky ja murkina"

Suurten tehtaiden huoltoseisokit heijastavat positiivisesti hotellien toimintaan. Esimerkiksi Metsä Groupin Kemin tehtailla parhaillaan käynnissä oleva seisokki on täyttänyt Kemi-Tornion alueen hotellit.

ilmiöt
Aterimet ja lasit ravintolapöydässä.
Yle

Kemi-Tornio alueen hotelleja asuttaa tällä hetkellä komennusmiehet. Metsä Groupin tehtaiden vuosihuoltoseisokkia varten alueelle on tullut tuhatkunta ulkopuolista työntekijää, jotka tietenkin tarvitsevat alueelta paikan ladata akkujaan.

– Tupa on ollut koko viikon täynnä sitä kuuluisaa siivouskomeroa myöten, naurahtaa Kemin Cumulus-hotellin johtaja Kimmo Knuuti.

Myös Park Hotel Tornion johtaja Jorma Sankala toteaa, että komennusmiesten ryhmä on näihin aikoihin erittäin merkittävä asiakasryhmä. Nyt eletään huippuaikaa, jolloin hotellin huoneet ovat lähestulkoon kaikki komennusmiesten käytössä.

Majoitus tiedetään varata hyvissä ajoin

Meri-Lapissa elo- ja syyskuun vaihteesta onkin muodostunut huoltoseisokkien aikaa viimeisinä vuosina. Samoihin aikoihin toistuvien seisokkien vuoksi aliurakoitsijat osaavat nykyään varata majoituksen hyvissä ajoin jo seuraavalle vuodelle.

Tupa on ollut koko viikon täynnä sitä kuuluisaa siivouskomeroa myöten.

Kimmo Knuuti

Vaikka esimerkiksi Cumulus on nurkkia myöten täynnä komennusmiehiä, on tunnelma hotellissa rauhallinen. Miehet paiskivat pitkää päivää useissa vuoroissa, joten hotellilla ei juurikaan kaivata oheistoimintaa.

– Mukava sänky ja hyvä murkina. Siinä on työmiesten tärkeimmät toiveet. Heidän kanssa on hyvin helppo toimia, Knuuti sanoo.