Tampere avaa Koukkuniemen vanhainkotiin tilapäisen majoituskeskuksen

Pakolaiskriisi näkyy yhä voimakkaammin Pirkanmaalla. Tampereen kaupunki varustelee nyt hätämajoitustiloja Koukkuniemen vanhainkodin alueelle. Ylöjärvellä Torpan leirikeskuksessa hätämajoitus jatkuu ennakoitua pidempään.

turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijoita Tampereen poliisilaitoksella.
Antti Eintola / Yle

Tampereen kaupunki siirtää turvapaikanhakijoiden tilapäismajoituksen Kaupin sairaalasta Koukkuniemen vanhainkotiin.

Koukkuniemen tilat on nyt arvioitu tiistaina avattua Kauppia paremmaksi, koska muun muassa ruokahuolto on siellä helpommin hoidettavissa.

Koukkuniemen vanhainkodin alueella sijaitsevaan Lehtelä-nimiseen taloon saadaan petipaikkoja noin 200 hädänalaiselle. Koukkuniemen tilapäinen majoituskeskus avataan todennäköisesti jo torstaina.

Kaupin sairaala avattiin turvapaikanhakijoille pikavauhtia eilen tiistaina, ja ensimmäisenä yönä siellä yöpyi yli 50 ihmistä. Tarkoitus on, että myös jo Kauppiin majoitetut turvapaikanhakijat siirretään Koukkuniemeen.

Ensimmäiset perheet saapuivat Ruovedelle tänään

Ruovedellä keskiviikkona avattuun vastaanottokeskukseen on saapunut jo 15 perhettä. Visuvedellä ja Jäminkipohjassa sijaitseviin asuntoihin majoitetaan yhteensä 200 tulijaa.

SPR:n mukaan Ruovedelle on tulossa pelkästään kouluikäisiä lapsia noin 60. Kaikkiaan lapsia saattaa olla tulijaperheissä yli 100.

Ylöjärven Torpalla hätämajoitus jatkuu ennakoitua pidempään

Tampereen seurakunnat jatkaa turvapaikanhakijoiden hätämajoitusta Ylöjärvellä sijaitsevassa Torpan leirikeskuksessa.

EU-alueella on hyvin paljon turvapaikanhakijoita, jotka tulevat liikkumaan niihin maihin, joihin he haluavat hakemuksensa jättää.

Ari Luoto

Alun perin Torpalle majoitetut turvapaikanhakijat oli tarkoitus siirtää Julkujärven leirikeskukseen. Turvapaikanhakijoiden siirtäminen Julkujärvelle ei kuitenkaan ole mahdollista, koska tilat eivät riitä kaikille.

Julkujärven leirikeskukseen mahtuu vain 50 henkilöä ja Torpalla on tällä hetkellä majoittuneena yli 150 turvapaikanhakijaa.

Tampereen kaupunki ja poliisi ovat vahvasti toivoneet majoituksen jatkamista. Seurakunnan mukaan nyt on sovittu, että jatkoaika on ensi torstaihin saakka.

Poliisi: Turvapaikanhakijoiden virta ei ehdy

Turvapaikanhakijoita on tullut viime päivinä Tampereelle kymmeniä, jopa yli sata vuorokaudessa. Pelkästään syyskuun kahden ensimmäisen viikon aikana Sisä-Suomen poliisilaitokselle tuli noin 350 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa tuli Tampereelle. Määrä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Viime vuonna tulijoita oli yhteensä 219.

Poliisi arvioi, että tulijoiden virta Pirkanmaalle jatkuu.

– Uskoisin, että EU-alueella on hyvin paljon turvapaikanhakijoita, jotka tulevat liikkumaan niihin maihin, joihin he haluavat hakemuksensa jättää, arvioi komisario Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista.

– En näe, että tässä olisi vielä viikkoihin mitään laimenemisen merkkejä olemassa.