Hyppää sisältöön

"Erityisesti nyt toivotaan inhimillisyyttä ja ymmärrystä"

Nälkäpäivä-keräyksen lipaskerääjät jalkautuivat Ilmajoella kauppojen edustoille torstaiaamuna. Lauantaihin asti kerätään kahden tunnin vuoroissa. SPR:n katastrofirahaston kautta lahjoitukset voivat päätyä lähellekin, muistuttaa kerääjä Eila Suksi.

Kuva: Pauliina Jaakkola / Yle

Eila Suksi on torstaiaamun ensimmäisessä Nälkäpäivä-keräysvuorossa Ilmajoella. Hän ja noin 70 muuta lipaskerääjää vuorottelevat lauantaihin asti parin tunnin vuoroissa ilmajokisten kauppojen pihalla.

– Melkein me tunnetaan täällä ne, ketkä ovat kauppaan menossa - ei ne ihan viitti ohi mennä, Eila Suksi naurahtaa.

Ilmajokelaiset kerääjät valmiina ensimmäiseen Nälkäpäivä-lipaskeräysvuoroon. Kuva: Pauliina Jaakkola/Yle

SPR:n Ilmajoen aktiiveille keräysponnistus on melkoinen. Lipaskeräykseen suhtaudutaan Suksin mukaan lähtökohtaisesti myönteisesti, toki joskus lipasta pitää vähän helisytellä ohikulkijoille osallistumisvinkiksi. Kaiken kaikkiaan auttamishalua on tänä vuonna ollut hyvin.

– Kerääjäksi on ilmoittautunut sellaisia henkilöitä, jotka eivät ole ennen olleet ja minulta on kyselty esimerkiksi, missä vaatteita kerätään. On ihana saada myönteistä palautetta.

Eila Suksi muistuttaa, että vaikka Nälkäpäivä-keräyksellä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, apu saattaa päätyä hyvin lähellekin.

– Joitain vuosia sitten ohjasimme varat omaan pitäjään perheille, jotka menettivät tulipalossa omaisuutensa.

– Erityisesti nyt toivotaan inhimillisyyttä ja ymmärrystä tähän tilanteeseen, joka vallitsee, Eila Suksi toivoo.