Kimppakyyti huomiseksi löytyy parhaiten somesta

Autoilijoiden kannattaa myös aktiivisesti tarjota kimppakyytejä, kehottaa Motivan kestävän liikkumisen asiantuntija Sara Lukkarinen.

Ylen aamu
Motivan kestävän liikenteen asiantuntija Sara Lukkarinen antaa vinkkejä kimppakyytien kokoamiseen.
Motivan kestävän liikenteen asiantuntija Sara Lukkarinen antoi aamu-tv:ssä vinkkejä kimppakyytien kokoamiseen

Jos huomisen työmatkan järjestäminen on yhä kesken, kannattaa apua etsiä somesta, kehottaa Motivan kestävän liikkumisen asiantuntija Sara Lukkarinen. Kimppakyyti on monelle ainoa keino päästä huomenna töihin, kun palkansaajien mielenilmaus pysäyttää julkisen liikenteen lähes koko päiväksi.

– Sosiaalista mediaa tällaisella lyhyellä aikavälillä kannattaa erityisesti hyödyntää, Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Lukkarinen sanoo.

Facebook-ryhmien ja erilaisten kimppakyytisovellusten lisäksi kyydeistä voi sopia myös esimerkiksi työpaikan intranetissä. Kyytejä kannattaa myös tarjota.

– Jos itse lähtee huomenna autolla liikkeelle, niin kannattaa aktiivisesti tarjota kimppakyytiä. Silloin saadaan mahdollisimman monta kyydintarvitsijaa samaan kyytiiin, Lukkarinen opastaa.

Samalla helpotetaan ruuhkia. Suomessa yhdessä autossa matkustaa keskimäärin 1,7 henkeä, joten potentiaalia kimppakyyteihin löytyy.

Kimppakyytien ajaminen ansaintamielessä ei ole sallittua, mutta bensakuluja usein jyvitetään kyytiläisten kesken.

Huomenna vietetään valtakunnallista kimppakyytipäivää.