Näin perjantain mielenilmaus vaikuttaa Kanta-Hämeen kouluissa ja päiväkodeissa

Suurin osa kouluista ja päiväkodeista on toiminnassa perjantaina, joskin kunnittain tilanteessa on eroja. Koulukuljetuksetkin toimivat pääosin normaalisti, mutta tästäkin on poikkeuksia.

päivähoito
Opiskelija kirjoittaa muistiinpanoja.
Yle

Hattulassa koulut ja päiväkodit ovat toiminnassa normaalisti, ja kyyditkin on järjestetty, kertoo sivistysjohtaja Jari Wihersaari.

Hämeenlinnassa päiväkodit ja koulut pyritään pitämään perjantaina auki normaalisti ammattijärjestöjen mielenilmauksesta huolimatta. Poikkeuksena ovat kuitenkin Kaurialan ja Kaivokadun päiväkodit, jotka ovat kiinni koko päivän. Kaivokadun lapsille järjestetään varahoitoa Ojoisten päiväkodissa (myös Kaivokadun iltahoito). Kaivokadun esiopetusryhmä siirtyy Seminaarin eskariryhmään. Kaurialan varahoito järjestetään sekä Torikadun että Kankaantaan päiväkodeissa. Päiväkodit tiedottavat muutoksista suoraan huoltajille päiväkodeissa torstain aikana.

Koulukuljetuksiin liittyen julkinen liikenne sekä taksi- ja koulukuljetukset toimivat suurimmalta osin normaalisti yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Näistä tiedotetaan erikseen Wilmassa. Lisätietoja päivitetään myös kaupungin tiedotteeseen (siirryt toiseen palveluun).

Janakkalassa mielenilmauspäivänä päiväkodeista on suljettu Jänispolun päiväkodin Jänispolun yksikkö ja Pikkuniitun päiväkoti. Avoinna ovat siis Haltian päätalo ja Harvialan yksikkö, Päiväkoti Kivitasku, Jänispolun Pyhämäen ryhmät ja Leikkivakka Kettukallion päiväkodin kaikki ryhmät. Perhepäivähoito toimii normaalisti. Koulupäivä on normaalin lukujärjestyksen mukainen.

Lähes kaikki bussivuorot Janakkalassa jäävät ajamatta perjantaina. Lehdon Liikenteen ja Ventoniemen kaikki bussivuorot kunnan alueella on peruttu. Pekolan Liikenne ajaa kolme vuoroa (siirryt toiseen palveluun) Tervakoskelle, muut Pekolan vuorot on peruttu. Koulutaksit ajavat normaalin aikataulun mukaan. Joitain korvaavia kuljetuksia koulutakseilla pyritään järjestämään kuljetusoppilaille ja tästä tiedotetaan Wilman kautta.

Riihimäen seudulla koulukuljetuspulmia

Hausjärvellä kaikki päiväkodit ja koulut ovat toiminnassa. Opetus toteutuu työsuunnitelman mukaisesti, joskin yksittäisiin oppitunteihin saattaa tulla koulu- tai opetusryhmäkohtaisia muutoksia. Osa busseilla ja takseilla ajettavista koulukyydeistä on peruttu eikä kunta järjestä korvaavia kyytejä. Vaikutuksista tiedotetaan koteihin Wilman kautta. Hausjärven Liikenne ja Hausjärven Kokoomus ovat kuitenkin talkoovoimin järjestäneet korvaavat kyydit koululaisille reitille Kuru-Kallio-Hikiä-Oitti klo 7.00 ja 8.10 lähteville vuoroille sekä iltapäivästä Oitin yläasteelta Hikiän kautta Erkylään klo 14.05 lähtevälle vuorolle. Hausjärvellä monien oppilaiden koulumatkoihin aiheuttaa ongelmia myös junaliikenteen seisahtuminen.

Lopen päiväkodit ja koulut ovat avoinna normaalisti perjantaina. Myös koulujen iltapäivätoiminta järjestyy normaalisti. Pekola ei liikennöi laisinkaan perjantaina, minkä seurauksena osalla oppilaista ei ole perjantaina koulukuljetusta. Muut liikennöitsijät ajavat koulukuljetukset aikataulujen mukaisesti. Alakoulujen rehtorit ja päiväkodinjohtajat ovat vielä suoraan yhteydessä niihin perheisiin, joilla ei ole perjantaina koulukuljetusta. Yläkoulu viestittää asiasta Helmen kautta.

Riihimäellä päiväkodit, esikoulut ja koulut pidetään auki normaalisti. Kaupungin mukaan on kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi päiväkodeissa työskentelee tavanomaista enemmän sijaishenkilöstöä.

Lounais-Hämeessä ei muutoksia

Forssassa kaupungin peruskoulut, lukio ja varhaiskasvatuksen palvelut toimivat normaalisti. Kaupungin ostamat koulukuljetukset kulkevat tavalliseen tapaan.

Humppilan sivistystoimenjohtaja Jari Keskitalo kertoo, että hänen tietääkseen yksikään opettaja ei osallistu mielenilmaukseen. Koulukuljetukset toimivat perjantaina normaalisti. Varhaiskasvatusjohtaja Katja Ojalan mukaan myös päiväkodit ovat normaalisti auki.

Tammelan sivistystoimenjohtaja Mari Haapanen kertoo, että mielenilmaus ei aiheuta Tammelan kouluissa tai päiväkodeissa mitään normaalista poikkeavaa. Kaikki koulujen tukipalvelut, kuten koulukuljetukset, ruokailut ja puhtaanapito toimivat normaalisti.

Myös** Jokioisilla ja Ypäjällä** sekä koulut, päiväkodit että koulukuljetukset toimivat normaalisti.