Saimaan Aavelaiva ei edelleenkään liikahda – omistaja valitti väärään paikkaan ja myöhässä

Blue White Eagle -aluksen omistajalla oli keskiviikkona viimeinen päivä aikaa valittaa Lappeenrannan kaupungin päätöksestä siirtää vuosikaudet Rauhan satamassa lojunut alus haltuunsa. Valitus tehtiin, mutta väärään paikkaan ja myöhässä.

Kotimaa
Blue White Eaglen omistaja Pekka Sivonen on aidannut laivan ja sitä valvotaan nyt kameroilla.
Pekka Sivonen

Lappeenrannan Rauhan satamaan hylätyn Blue White Eagle -matkustajalaivan siirtyminen kaupungin haltuun sai vielä uuden käänteen. Aluksen omistajalla oli keskiviikkona viimeinen päivä valittaa kaupungin päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Ilman valitusta kaupunki olisi siirtänyt laivan omatoimisesti.

Lappeenrannan kaupungin ympäristötarkastaja Toni Pöntelinin mukaan laivan omistaja oli jättänyt valituksen, mutta se jätettiin väärään paikkaan ja hänen tulkintansa mukaan myöhässä.

– Valitus oli tullut meille ympäristölautakuntaan, vaikka se olisi pitänyt suunnata Itä-Suomen hallinto-oikeudelle. Käytäntönä on myös, että valitukset tulee olla perillä virka-aikana. Meille tullut sähköposti oli lähetetty kello 19.38, kertoilee Pöntelin.

Lappeenrannan kaupungin ympäristötarkastaja Toni Pöntelin kertoo myös, että valitus oli muodoltaan ja sisällöltäänkin puutteellinen. Pöntelinin mukaan tapauksen osapuolet odottavat, käsitteleekö Itä-Suomen hallinto-oikeus sinne välitettyä valitusta vai ei.