Yle satsaa Tampereelle – aluetoimitus muutti Mediapolikseen

Tampere on keskeisessä asemassa, kun Yle vahvistaa aluetoimintaansa. Mediapoliksessa on aloittanut uutis- ja ajankohtaistoiminnan hermokeskus, jonka osaksi myös Yle Tampere muutti.

Kotimaa
Mediapoiksen aulua
Pasi Toivonen / Yle

Mediapoliksen sisääntulosta sen heti huomaa: tänne on tullut radio. Tampereen Radion studio tervehtii Mediapolikseen tulijaa, ja ikkunoiden takaa voi seurata juontajien työskentelyä. Studion takaa aukeaa näkymä noin 50 journalistin toimitukseen.

Täällä tehdään Tampereen Radion lisäksi ainakin Yle Uutisia ja ajankohtaisaiheita alueelle ja valtakuntaan, Ajankohtaista kakkosta ja A2 teemailtoja sekä juonnetaan ja lähetetään Ylen alueellisia tv-uutisia ympäri maata.

Kyse on vasta toimintansa aloittaneesta Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan keskuksesta.

Pirkanmaa saa omat tv-uutiset

Ylen alueellisten tv-uutisten juontaminen ja lähettäminen keskitetään syksyn mittaan Mediapolikseen Uudenmaan Uutisia ja saamenkielisiä uutisia lukuun ottamatta. Itse uutiset tehdään edelleen alueilla. Tässä yhteydessä mm. Pirkanmaa saa omat tv-uutiset.

– Tämä on vuosien haave, joka nyt toteutuu, iloitsee Yle Pirkanmaan päällikkö Sinikka Tuomi.

– Tarkoitus on aloittaa marraskuussa. Vaikka Hämeen Uutiset ovat palvelleet yleisöämme hyvin, antaa oma uutislähetys meille mahdollisuuden keskittyä toisella tavalla nimenomaan Tampereen talousalueen ja Pirkanmaan asioihin.

Vahvasti läsnä

Aluetoimitukset ovat Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan kovinta ydintä. Vaikka suurin osa yleläisistä työskentelee Pasilassa, on aluetoimituksilla suuri merkitys.

– Asiat näyttävät ja tuntuvat kovin erilaislta eri puolilla Suomea. Siksi on tärkeää, että Yle on läsnä kaikkialla Suomessa. Juuri tätä läsnäoloa vahvistetaan nyt Tampereella, Tuomi kertoo.

Uuteen uutis- ja ajankohtaistoiminnan toimitukseen pääsee tutustumaan Tampereen päivänä 3. lokakuuta, jolloin koko Mediapoliksessa on avoimet ovet.