Turvapaikanhakijoille yösijoja Hervantaan ja Multisiltaan – Tampere vetoaa naapurikuntiin

Tampere on löytänyt lisää tilaa 200 tulijalle, Kangasalle mahtuu 150 ihmistä hätämajoitukseen. Turvapaikanhakijoiden määrä ei ole laantumassa, joten lisää tiloja tarvitaan edelleen.

turvapaikanhakijat
Kaksi turvapaikanhakijaa Tampereen poliisilaitoksella.
Antti Eintola / Yle

Viimeisen vuorokauden aikana Tampereen kaupungin majoituspisteisiin on saapunut noin 120 turvapaikanhakijaa, joukossa myös lapsiperheitä. Heidät on majoitettu tilapäisesti Kaupin sairaalan ja Koukkuniemen vanhainkodin alueelle, Lehtelä-rakennukseen. Kaupissa oli aamupäivällä 200 henkeä, joten tilat ovat käytännössä täynnä.

Vielä eilen kaupunki oli aikeissa siirtää Kaupin majoittujat Koukkuniemeen, mutta tulijoiden määrä pakottaa pitämään molemmat paikat auki. Lisäksi Tampere varustaa vielä uusia turvapaikanhakijoiden majoituspaikkoja tyhjillään oleviin tiloihin Multisillan koululla ja Hervannan lukiossa. Näihin saadaan yhteensä 200 makuusijaa.

Tampere vetoaa nyt myös kehyskuntiin, jotta nekin varautuisivat avaamaan turvapaikanhakijoiden hätämajoituksia pikavauhtia. Tampereen tilaajapäällikkö Taru Kuosmasen mukaan tulijoita on nyt niin paljon, että kaikkia kuntia tarvitaan taakanjakoon.

Kaivannon sairaala aukeaa tulijoille

Pirkanmaalla seuraava hätämajoitustila avataan Kangasalan Kaivannon sairaalaan. SPR:n mukaan Kaivanto otetaan käyttöön viimeistään maanantaina.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on tänään torstaina vuokrannut SPR:lle Kaivannosta 1 700 neliötä tilaa turvapaikanhakijoiden transit-keskuksen käyttöön. Kangasalan kunnanhallituksen pitää vielä siunata vuokrasopimus perjantaina.

Vuokrasopimus koskee Kaivannon sairaalan tyhjillään olevia rakennuksia B2 ja B3, joihin on arvioitu mahtuvan noin 150 turvapaikanhakijaa. Lokakuussa suljettavassa psykiatrisessa sairaalassa on vielä 20 potilasta. Heitä hoidetaan eri rakennuksessa.

SPR rekrytoi Kaivantoon parhaillaan sekä työntekijöitä että vapaaehtoisia.