Antenni-tv-verkon lähetystaajuus muuttui Rovaniemellä

Antenni-tv-verkon E-kanavanipun lähetystaajuus on muuttunut Rovaniemen päälähetinasemalla. E-kanavanipun uusi lähetystaajuus on 610 MHz eli kanava 38.

Kanavanippu E
Kuva olohuoneesta.
Antti Kettumäki / Yle

Rovaniemen päälähetinasemalla lähetetään vanhaa ja uutta E-kanavanipun taajuutta samanaikaisesti 17.-30. syyskuuta välisenä aikana uuden taajuuden käyttöönoton jälkeen, jotta yhteisantennikiinteistöillä on aikaa tehdä vahvistimen kanavanvaihto.

E-kavananipun kanavia ovat TV5 ja Jim. Vanhan taajuuden poistuttua E-kanavanipun kanavat on haettava uudelleen.

Taajuusmuutoksen vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutos taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Digita suosittelee käyttämään työhön paikallista antenniurakoitsijaa.

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden on kerrottava asukkaille ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista että antennijärjestelmään täytyy tehdä muutoksia. Jos antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.