Oulun bussit ajavat perjantaina muutamia linjoja

Perjantaina aamulla palkansaajajärjestöjen mielenilmaus on pysäyttänyt lähes kokonaan joukkoliikenteen. Oulun bussiliikenteessä ajetaan muutamia linjoja.

Oulu
Bussi numero 9 Heikinharjuun lähdössä Toripakan pysäkiltä Oulussa.
Mirko Siikaluoma / Yle

Oulun bussiliikenteessä ajetaan perjantaina muutamia linjoja kuten Mäntylän linjat 15 ja 16 sekä Muhoksen linjat 40 ja 41. Liikennettä on myös Ylikiimingin linjoilla 36 ja 44 sekä muutama vuoro Tyrnävän linjalla 54. Linjan 56 vuorot ajetaan kokonaan. Myös Saarelan linjalla 7 ajetaan useita vuoroja.

Citylinjoista ajetaan kaikki linjan A vuorot. Linjoilla B ja C ajetaan muutama vuoro iltapäivällä.

Oulun kaupungin nettisivuille päivitetään listaa ajettavista vuoroista sitä mukaa kun ne vahvistuvat. Liikenne palautuu normaaliksi lauantaina.

Junaliikenne pysähtyy kokonaan

Junaliikenne on seisahtunut kello kuusi. Ennen kello kuutta lähteneet junat ajetaan kuitenkin määräasemilleen. Junaliikenne palautuu normaaliksi jälleen kello 18.

Lentoliikenteeseen mielenilmauksella tulee olemaan todennäköisesti suuria vaikutuksia iltaan asti. Lentokoneet jäävät maahan, kun ne ovat ilman lentoemäntiä ja stuertteja mielenilmauksen ajan klo 11-13.

Koneiden tankkaus, huolto ja rahtaus ovat myös pysähdyksissä, joten odotettavissa on viivästyksiä, aikataulumuutoksia ja mahdollisesti myös lentojen peruutuksia.

Hailuodon lautta seisoo rannassa kello 11:n ja 13:n välisen ajan. Käytännössä se tarkoittaa kahta lauttavuoroa.

Aamuliikenteessä rauhallista

Liikenne näytti sujuvan perjantaiaamuna Oulun seudulla rauhallisesti.

Liikenneviraston tieliikennekeskuksen mukaan klo 7.30 aikaan Pohjantiellä ajoi noin 2 700 autoa tunnissa, mikä on normaali aamuliikenteen määrä.

Nelostiellä rekkaliiikenne on ollut tavallista hiljaisempaa.