Antenniverkon taajuus muuttuu Ylitorniolla – tv-lähetyksiin katkos perjantaina

Taajuusmuutoksen vuoksi tv-lähetyksissä on enintään neljän tunnin katkos perjantaina aamukymmenen ja iltapäiväkahden välillä. Omakotitaloissa ja pientaloissa ei tavallisesti tarvita muutostöitä, mutta taajuustöiden jälkeen kanavahaku on tehtävä uudelleen.

televisiokanavat
Digita logo
Taajuusmuutoksen vuoksi tv-lähetyksissä on enintään neljän tunnin katkos perjantaina. Digita pyrkii pitämään katkoksen mahdollisimman lyhyenä.Digita

Antenni-tv-verkon taajuudet muuttuvat tänään perjantaina Ylitornion Raanujärven tv-täytelähetinasemalla. Taajuusmuutoksen vuoksi tv-lähetyksissä on enintään neljän tunnin katkos aamukymmenen ja iltapäiväkahden välillä.

Raanujärven täytelähetinasemalla muutetaan Kanavanippu B :n lähetystaajuutta, joka vaihtuu taajuudelta 618 megahertsiä taajuudelle 482 MHz eli lähetyskanavalta 39 lähetyskanavalle 22.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei tavallisesti tarvita muutostöitä, mutta taajuustöiden jälkeen kanavahaku on tehtävä uudelleen. Taloyhtiöissä asukkaiden on tehtävä kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen.

Perjantaina tehtävät taajuustyöt aiheuttavat lähetyskatkoksen, joka koskee A- ja B-kanavanippuja. A-nippuun kuuluvat kanavat Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle Fem, AVA, Alfa TV, Yle Puhe (Radio), Yle Klassinen (Radio) sekä Yle Mondo (Radio). B-nippu käsittää kanavat MTV3, Liv, Nelonen, Sub, Estradi, MTV Max, MTV Juniori ja MTV Leffa.