1. yle.fi
  2. Uutiset

Parisenkymmentä bussia suuntaa palkansaajajärjestöjen mielenilmaukseen Keski-Suomesta

Monen työtätekevän matka suuntautuu tänään Helsinkiin, sillä hallituksen kaavailemat säästöt suututtavat. Keskisuomalaisia Helsinkiin vie noin parikymmentä bussia.

Perjantain mielenilmaus
Bussit Jyväskylästä Helsingin mielenilmaukseen lähtivät Harjun kupeesta tilausajolaiturilta.
Bussit Jyväskylästä Helsingin mielenilmaukseen lähtivät Harjun kupeesta tilausajolaiturilta. Titta Puurunen / Yle

Jyväskylässä Harjun kupeessa linja-autojen tilausajolaiturin varressa aamuhämärässä lähtijöitä risoo hallituksen yksipuolisesti esittämät muutokset sekä palkansaajien epäoikeudenmukainen kohtelu.

Jyväskylästä Helsingissä järjestettävään mielenilmaukseen lähdettiin noin kymmennellä bussilla. Lisäksi toiset kymmenet bussia keräävät keskisuomalaisia pääkaupunkiin muualta maakunnasta.

Lastentarhanopettajia palkansaajajärjestöjen mielenilmaukseen lähtee Jyväskylästä ja Äänekoskelta noin kolmisenkymmentä.

– Missään nimessä ei saa mennä niin, että hallitus yksipuolisesti esittää jotain ja palkansaajien on siihen tyydyttävä. Haluamme takaisin neuvottelupöytään, sanoo lastentarhanopettaja odottaessaan bussia.

Uuraislainen rakennusalantyöntekijä kantaa tilausajolaiturilla mukanaan kylttiä mielenilmausta varten. Hän näkee, että ratkaisunavaimet ovat neuvottelussa.

– Otettaisiin huomioon myös rikkaat, heille sanotaan vaan, että jos huvittavaa niin ottakaa osaa. Palkansaajilla ollaan lyömässä lakia ja se on erittäin epäoikeuden mukaista, mies kommentoi ennen bussiin nousua.

Bussit lähtivät Jyväskylästä liikkeelle kuudelta. Mielenilmaus Helsingissä alkaa kello 11.

Bussien lähtöä oli seuraamassa toimittaja Titta Puurunen.

Lue seuraavaksi