1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naisten valmiusliitto

Naiset haluavat varautua arjen tilanteisiin: Syyslennolle ennätysmäärä osallistujia

Epävarmuuden lisääntyminen on kasvattanut naisten valmiusharjoitusten suosiota. Jyväskylän Tikkakoskella käynnistyy tänään Naisten Valmiusliiton Syyslento-harjoitus.

Kuva: Naisten Valmiusliitto

Naisten Valmiusliitto tarjoaa naisille koulutusta, jolla vahvistetaan arjen turvallisuustaitoja. Pakolaiskriisi ja yhteiskunnallisen epävarmuuden lisääntyminen näkyvät osallistujamäärässä, arvioi Sanna Mertsalmi Naisten Valmiusliitosta.

Harjoitellaan myös itsepuolustusta ja uhkaavien tilanteiden ennakointia.

Sanna Mertsalmi, Naisten Valmiusliitto

– Monet kurssilaisista ovat kertoneet, että se on ollut yksi vaikutus tai lähtökohta, miksi on ylipäätään lähtenyt mukaan näille kursseille. Naisilla on halua olla varautuneita erilaisiin arjen tilanteisiin, halutaan osata toimia erilaisissa tilanteissa, Mertsalmi sanoo.

Naiset haluavat ennalta varautua arjen turvallisuusuhkiin. Syyslento-harjoituksessa on kymmenen erilaista kurssia, kuten katuturvallisuus, kriisin kohtaaminen, kyberturvallisuus ja maastotaidot.

– Kriisin kohtaaminen -kurssilla kehitetään osallistujan ymmärrystä. Yksilöllisistä tavoista kohdata erilaisia kriisejä ja selviytyä sellaisista tilanteista. Silläkin kurssilla harjoitellaan myös itsepuolustusta ja uhkaavien tilanteiden ennakointia, Mertsalmi kertoo.

Perjantaista sunnuntaihin kestävälle kurssille on ilmoittautunut ennätysmäärä osallistujia, noin 450 naista. 

_Sanna Mertsalmea haastatteli toimittaja Pauliina Tolvanen. _