1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

30 000 ihmistä osoitti mieltään, sadekin väistyi

Palkansaajajärjestöjen mielenilmauksen on kerääntynyt poliisin arvion mukaan noin 30 000 ihmistä. Poliisin mukaan myös mahdolliseen anarkistien liikehdintään on varauduttu.

Kotimaan uutiset
Mielenosoittajia STOP - Palkansaajajärjestöjen mielenilmauksessa Rautatientorilla Helsingissä 18. syyskuuta 2015.
Mielenosoittajia STOP - Palkansaajajärjestöjen mielenilmauksessa Rautatientorilla Helsingissä 18. syyskuuta 2015. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Palkansaajien mielenilmauksessa on paikalla arviolta 30 000 ihmistä 11.30 aikoihin, arvioi poliisi. Ihmisiä kuitenkin saapuu edelleen paikalle lisää. SAK:n, STTK:n ja Akavan mielenilmaus järjestetään Helsingin Rautatientorilla kello 11–13.

Tapahtumaan liittyen puhuttiin jopa sadasta tuhannesta osallistujasta, mutta lopullinen määrä näyttää jäävän selvästi pienemmäksi.

– Sanotaan näin, että henkilökohtaisesti toivon, että ihan sataatuhatta ei tulisi, koska se saattaisi näyttää siltä, että osa on siellä Rautatientorilla ja viimeiset Malmilla, eli ihan ei mahtuisi sinne Rautatientorille sellainen joukko, SAK:n järjestöpäällikkö Eija Harjula kommentoi aamulla.

Harjula totesi tuolloin, että osallistujien määrästä riippumatta ihmisten tyytymättömyys ja huoli ovat joka tapauksessa nousseet jo esille ja puheenaiheeksi.

Poikkeuksia liikennejärjestelyissä

Poliisi varautui ennakkoon siihen, että paikalle saapuu kymmeniätuhansia ihmisiä. Lisäksi mahdolliseen anarkistien liikehdintään on varauduttu.

Helsingin poliisi kertoi yhdentoista aikaan, että Kaisaniemenkatu on suljettu liikenteeltä Liisanympyrän kohdalta.

Linja-autoja odotetaan paikalle kymmenittäin, kun maakunnista on järjestetty yhteiskuljetuksia Helsingin mielenosoitukseen. Linja-autoja on kuitenkin ohjeistettu purkamaan matkustajansa kauempana keskustasta, jonka jälkeen mielenosoitukseen osallistujat jatkavat matkaansa torille jalkaisin.

– Pari mielenosoituksen tyyppistä kulkuetta Hakaniemestä ja Ruoholahdesta on myös odotettavissa, ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista kertoo.

Lue seuraavaksi