Mielenilmaus sulki suuret metsäteollisuuden tehtaat

Kaikki mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden yritykset ovat ajaneet toimintansa alas Päijät-Hämeessä. Myös Paperiteollisuuden tehtaat ovat seisahduksissa. SAK:n arvion mukaan noin 800 työntekijää on lähdössä Päijät-Hämeestä mielenilmaukseen Helsinkiin.

Kotimaa
Nainen ja vaneripino
Koskisen Oy:n Kärkölän tuotantolaitokset hiljenevät joulunaYLE / Heikki Ahonen

Tuhannet päijäthämäläiset mekaanisen metsäteollisuuden työntekijät, paperiteollisuuden sekä metalliteollisuuden työntekijät ottavat osaa tänään palkansaajien mielenilmaukseen.

Puuliiton aluetoimitsija Asta Kääriäinen kertoo, että kaikki mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden yritykset ovat ajaneet toimintansa alas Päijät-Hämeessä.

– Puuliitolla on useita tehtaita, jotka on suljettu tänään. Metallipuolelta myös todella moni tehdas on kiinni tänään. Työnseisahdus koskee kymmeniä tuhansia ihmisiä, SAK:n hämeen aluejohtaja Jari Rantala.

– Lahden seudulta on tänään lähdössä noin 800 ihmistä Helsinkiin mielenilmaukseen, Rantala lisää.

Toimintansa pysäyttäneiden tehtaiden listaan lukeuvat muun muassa Stora Enson tehtaat Lahdessa ja Heinolassa, Koskisen Oy, Upm:n tehtaat, Versowood ja Novart.

Metalliliiton jäsenten osallistuminen mielenilmaukseen on pysäyttänyt tuotannon muun muassa Rauten, Kempin, Peikon, Oilonin ja Stalatuben tehtailla.

Myös Lahden Hartwallin ja Fazerin leipomon tehtaat ovat seisahduksissa.