Helsinki-Vantaalla vain pientä viivettä: "Kyllä täältä pääsee eteenpäin lentämään"

Finavian apulaisjohtajan Heidi Noronen-Juholan mukaan perjantain lentoliikenne on toistaiseksi sujunut lähes normaalin tapaan. Iltapäivällä lentokenttä saattaa kuitenkin puuroutua.

Kotimaa
Helsinki Vantaan lentokenttä terminaali 2
Kalevi Rytkölä / Yle

Julkisen liikenteen katkot ovat toistaiseksi aiheuttaneet vain vähän ongelmia Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– Tilanne on todella hyvä. Lähtevät ja saapuvat lennot ovat nyt täysin aikataulussa, mutta töitä tehdään edelleen esimiesvoimin, Finavian apulaisjohtaja Heidi Noronen-Juhola sanoo.

Mielenilmaukseen osallistuvat lentokentän työntekijät palaavat töihin kello 14 jälkeen. Iltapäivällä Helsinki-Vantaalla on kuitenkin vilkkaampaa, joten viivästyksiä on odotettavissa. Kovinta kuormitus on kello 14–18.

– Iltapäivällä lentoasemalla normaalisti iso ruuhka ja siinä kohtaa kuljettamiseen liittyvät toiminnot, kuten matkustajien kuljettaminen lentokoneille tai tankkaukset ja catering-täydennykset, voivat aiheuttaa viiveitä. Olemme pyrkineet suunnittelemaan toiminnot siten, että poikkeuksellisesti annamme ihmisten kävellä tietyille lentokoneille. Emme siksi odota isoja myöhästymisiä, Noronen-Juhola ennakoi.

Finavia kehottaa matkustajia varaamaan tarpeeksi aikaa lentokentälle saapumiseen.

– Nyt kun julkinen liikenne on poikki, niin kannattaa varautua tulemaan riittävän ajoissa lentoasemalle. Kun kentälle pääsee, niin kyllä täältä pääsee eteenpäin lentämään, Noronen-Juhola toteaa.