1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaikki kynnelle kykenevät taksit liikenteessä – "Nyt sitten odotellaan tolpilla"

Taksien kysyntä ei ole perjantaina lisääntynyt merkittävästi juna- ja linja-autovuorojen perumisesta huolimatta.

Perjantain mielenilmaus
Kuva taksitolpalta Helsingin Elielinaukiolta 18. syyskuuta 2015.
Kuva taksitolpalta Helsingin Elielinaukiolta 18. syyskuuta 2015. Jaani Lampinen / Yle

Suomen taksiyrittäjät ovat varautuneet perjantaina julkisen liikenteen katkoihin kutsumalla töihin runsaasti autoja. Takseja on teillä niin paljon, ettei kaikille ole riittänyt asiakkaita.

– Reilusti autoja liikenteessä, mutta asiakkaita ei ole toistaiseksi kovinkaan paljon. Nyt sitten odotellaan taksitolpilla ja aika rauhalliselta tuntuu. Myös taksikeskukseen on varattu entistä enemmän työvoimaa, Pia Pouttu Helsingin Taksi-Datasta kertoo.

Suomen Taksiliiton mukaan lähes kaikki Suomen 10 000 taksia on liikenteessä. Mitään kultakaivosta ei perjantaista taksiyrittäjille kuitenkaan tule.

– Yhdeksi päiväksi todennäköisesti kohtalaisen hyvä, mutta ei yksi päivä kesää tee. Toivottavasti tällaisia päiviä ei jatkossa tule, sillä kokonaisuutena liikennejärjestelmän lamautuminen on tappio meille kaikille. Eivät taksit pysty täyttämään kaikkea liikennetarvetta julkisen liikenteen seisoessa ja joku saattaa kokea myös pettymyksen, ettei saanut kyytiä sillä minuutilla kuin halusi, Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen toteaa.

Koskisen mukaan myös liikenteen ruuhkautumisessa on taksien näkökulmasta varjopuolensa.

– Jos ojankaivaja on oikein ahkera, niin hän voi riuhtoa enemmän, mutta liikenteessä ei ahkerakaan kuljettaja pääse yhtään nopeammin eteenpäin. Siksi taksien työn määrä ei voi lisääntyä kovinkaan merkittävästi, Koskinen kuvaa.

Lue seuraavaksi