1. yle.fi
  2. Uutiset

Iltapäivään ei odoteta ruuhkia – työmatkaliikenne aikaistui ja jakautui pidemmälle aikavälille

Ruuhkien pelko sai ihmiset liikkeelle aamukuuden ja -kahdeksan välillä. Perjantai-iltapäivän liikenne alkaa vähitellen vilkastua, mutta normaalista poikkeavia ruuhkia ei odoteta syntyvän.

Kotimaan uutiset
Liikennettä Helsingissä Mannerheimintiellä Helsingissä 18. syyskuuta 2015.
Liikennettä Helsingissä Mannerheimintiellä Helsingissä 18. syyskuuta 2015.Teemu Salonen / Lehtikuva

Liikennemäärien odotetaan jäävän hieman normaalia perjantaita alhaisemmiksi pääkaupunkiseudulla niin aamu- kuin iltaliikenteessäkin.

Helsingin liikennekeskuksen mukaan aamun liikennemäärä oli hieman alhaisempi kuin normaalina perjantaina, mutta ei poikennut kuitenkaan merkittävästi normaalista aamusta. Liikenne kuitenkin jakautui pidemmälle aikavälille, minkä vuoksi liikennetilanne näytti normaaliin aamuruuhka-aikaan normaalia hiljaisemmalta.

– Olen saanut sellaisia kommentteja, että eihän siellä ole liikennettä ollenkaan – no ei olekaan, koska nyt kaikki lähtivät kuuden ja kahdeksan välillä. Eli jos karrikoiden sanon, niin kaikki tulivat töihin kuuden ja kahdeksan välillä ja sen jälkeen ei juuri ketään. Liikennemäärät romahtivat kahdeksalta, ja sitten se näytti siltä, että siellä ovat kaikki kadut tyhjiä, Helsingin liikennekeskuksen liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen kertoo.

Iltapäivän aikana liikennemäärät ovat lähteneet normaalin perjantai-iltapäivän tapaan hiljalleen kasvuun, mutta sen ei odoteta aiheuttavan ruuhkia aamun hieman vähäisemmän liikennemäärän vuoksi.

Rautatientorilta purkautumaan lähtenyt mielenilmaukseen osallistunut väkijoukko ei liikennekeskuksen mukaan aiheuttanut ruuhkia Helsingin keskustaan.

Väen poistumisen ajaksi Mannerheimintien ja Kaivokadun sekä Mannerheimintien ja Postikadun risteykset suljettiin liikenteeltä. Tuona aikana liikenne ohjautui Esplanadille, ja Hämeentiellä liikenne jonoutui mielenilmauksen aikaan jonkin verran.

Lue seuraavaksi