1. yle.fi
  2. Uutiset

Trukkikauppiaan oma mielenilmaus: Lupasi lisämaksun kuljetusfirmalle, jos sen kuskit pysyvät töissä perjantaina

Kontiolahtelainen käytettyjen trukkien kauppias Pekka Ahlholm osoitti omalla tempauksellaan mieltään palkansaajajärjestöjen perjantaista suurta mielenilmausta vastaan. Ahlholm lupasi maksaa syyskuun aikana 10 prosenttia ylimääräistä taksaa yhteistyökumppanina toimivalle kuljetusfirmalle, jos yksikään sen kuski ei ole mukana mielenilmauksessa.

Perjantain mielenilmaus
Trukki-Ukko Oy:n yrittäjä Pekka Ahlholm.
Jouki Väinämö / Yle

Palkansaajajärjestöjen perjantainen mielenilmaus herätti myös vastakkaisia kaikuja.

Kontiolahtelainen käytettyjen trukkien kauppias Pekka Ahlholm lupasi maksaa syyskuun aikana 10 prosenttia ylimääräistä yhteistyökumppaneina toimiville kuljetusfirmoille, jos kaikki niiden kuskit pysyvät töissä perjantaina.

Ja jokunen kuljetusfirma vastasi perjantaina Trukki-Ukko Oy:n yrittäjän huutoon.

– Muutama yritys on minulle jo suoraan ilmoittanut, että heillä on kaikki töissä. Semmoisia firmoja, jossa voisi kuvitella, että on liittoihmisiä töissä reilustikin, niin sieltä on tullut ilmoitus, että heillä on kaikki töissä tänä päivänä.

"Hölmöjä lakko ja mielenilmauksia"

Ahlholm kertoo, että hän halusi omalla tempauksellaan herätellä keskustelua mielenilmausten ja lakkojen käytöstä ja niiden tosiasiallisista kohteista.

– Suurin ongelmahan kaikissa mielenilmauksissa on se, että kärsijänä on joku muu kuin se päätöksentekijätaho, jonka päätöstä vastaan protestoidaan.

– Hölmöjä lakkoja ja mielenilmauksia. Ollaan vanhoissa 1980-luvun bunkkereissa, joissa kaivetaan keinovalikoimasta lakon tyyppisiä aseita. Ei keskustella itse asiasta ja hallituksen kanssa, yrittäjä Pekka Ahlholm sanoo.

Lue seuraavaksi