1. yle.fi
  2. Uutiset

Apua Miehikkälän tietoliikenneongelmiin – 4G-verkko laajenee

Viime vuonna kunnasta vedottiin ministereihin ja kansanedustajiin nettiyhteyksien parantamiseksi. Kunnanhallituksen puheenjohtaja uskoo, että kunnan aktiivisuus kannatti.

4G-tekniikka
Matkapuhelimen verkkoneusmittaus.
Petri Vironen / Yle

Miehikkälän 4G-matkapuhelinverkko laajenee. Verkko-operaattoreiden DNA:n ja TeliaSoneran yhteinen yritys Suomen Yhteisverkko Oy asentaa 4G-tukiasemia nykyisiin matkapuhelinmastoihin eri puolilla kuntaa ensi vuoden aikana. Verkon teoreettinen maksiminopeus on 150 megabittiä sekunnissa.

Elisa asensi toukokuussa 4G-antennin Miehikkälän kuntakeskukseen. Elisa aikoo myös laajentaa 4G-verkkoa edelleen Miehikkälän alueella.

Ministerit kuulolle

Viime vuonna kunnasta vedottiin silloiseen liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikkoon ja peruspalveluministeri Susanna Huoviseen. Myös maakunnan kansanedustajille lähetettiin vetoomus.

Miehikkälän kunnanhallituksen puheenjohtajan Tarja Alastalon mukaan kansanedustajayhteys ei sinänsä tuonut uutta puhtia asiaan, mutta ministeriyhteys toi. Vetoomus sai myös paljon huomiota mediassa.

Kyläläiset selvittivät katvealueet

Alastalo kertoo, että Viestintävirasto pyysi selvittämään, missä päin kunnan aluetta yhteydet eivät toimi.

– Pyysimme kyläaktiiveja kaikista Miehikkälän kylistä kertomaan karttaan piirtäen, missä heidän kylänsä alueella on netin tai puhelimen katvealue. Nämä vastaukset lähetimme edelleen Viestintävirastoon, Alastalo kertoo.

Alastalo uskoo, että kunnan aktiivisuudella on osansa 4G-verkon laajenemisessa Kaakkois-Suomessa. Operaattoreiden mukaan 4G-verkkoa laajennetaan käytön ja kysynnän perusteella.

Tarja Alastalo toteaa, että olipa syy laajentamiseen mikä tahansa, on tärkeää, että yhteydet toimivat. Kunnan väestö painottuu vanhempaan ikäluokkaan, ja nykyisin hekin ovat aktiivisia netin käyttäjiä.

Lue seuraavaksi