1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

EK: SAK liioittelee rajusti mielenilmaukseen osallistuneiden määrää

SAK:n mukaan lähes 300 000 palkansaajaa eri puolilla Suomea vastusti työnseisauksella hallituksen suunnitelmia heikentää työntekijöiden työehtoja.

EK:n jäsenyrityksistä keräämien tietojen mukaan noin 97 000 palkansaajaa osallistui perjantaina työtaisteluihin eri puolilla Suomea. EK:n jäsenyrityksissä työntekijöitä on yhteensä noin miljoona. Näistä siis noin joka kymmenes osallistui lakkoon.

EK:n (siirryt toiseen palveluun) johtajan Ilkka Oksalan mukaan valitettavan poikkeuksen tästä pääsäännöstä muodostivat erityisesti paperimiehet ja ahtaajat.

EK:n mukaan AKT:n, Paperiliiton ja Puuliiton jäsenet ovat olleet lähes poikkeuksetta työtaistelussa. Teknologiateollisuuden mukaan lakkoihin on osallistunut heidän yrityksissään noin 20 000 alan työntekijää.

SAK:n tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan lähes 300 000 palkansaajaa eri puolilla Suomea osallistui mielenilmaukseen.

– Kun ottaa huomioon, että valtion henkilöstöstä lakkoon osallistui vain nelisenkymmentä työntekijää ja että lakkoiluaktiivisuus kuntasektorilla on selkeästi yksityistä puolta alempi, on selvää että SAK:n ilmoittama luku on vahvasti liioiteltu, sanoo Oksala.