1. yle.fi
  2. Uutiset

Vappumeininkiä riitti syyskuun kaatosateessa – Mielenilmaus täytti Helsingin keskustan ravintolat

Keskustan ravintoloissa odotetaan hiljaista iltaa, koska protestipäivä on pysäyttänyt joukkoliikenteen.

Kotimaan uutiset
ravintola olutlasi
Yle/ Lassi Seppälä

Helsingin Rautatientorilla järjestetty joukkomielenilmaus näkyi lisääntyneinä asiakasmäärinä myös keskustan ravintoloissa.

Kivenheiton päässä Rautatientorilta sijaitsevan Sports Academyn ravintolanjohtaja Pekka Lavikainen arvelee, että joukkotapahtuman aikaan sattunut rankkasade sai monet hakeutumaan sisätiloihin. Ravintolassa oli vilkasta juuri puolenpäivän molemmin puolin eli Rautatientorin tapahtuman ja runsaimman sateen aikoihin.

Lavikaisen mukaan Sports Academyyn oli hakeutunut runsaasti Helsingin ulkopuolelta tulleita, jotka halusivat päästä nauttimaan pääkaupunkiseudun antimista.

Täysi ravintola tyhjeni täysin noin kello 13.30. Lavikaisen mukaan myös illasta on tulossa hyvin hiljainen, koska joukkoliikenne on pysähdyksissä protestipäivän takia.

Joukkotapahtuma näkyi myös Rautatieaseman vastakkaisella puolella sijaitsevassa Vltava-ravintolassa.

Ravintolanjohtaja Riitta Suomisen mukaan Vltava täyttyi hyvällä fiiliksellä liikkuvista ihmisistä noin kello 10:n aikoihin. Ravintolaan oli Suomisen mukaan peräti jonoa. Ravintolailo jatkui noin 11:een, jolloin ihmiset siirtyivät päätapahtumapaikalle.

Ravintola täyttyi uudestaan noin kello 12.30, jolloin porukka oli siirtymässä pois keskustasta. Suomisen mukaan vappumeininkiä riitti noin kello 15:een, jonka jälkeen Vltavaan on sattunut vain satunnaisia kävijöitä.

Lue seuraavaksi