1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. johtajuus

Härmän kylpylän johtaja ilmiannettiin vuoden johtajaksi Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaa haluaa nostaa hyvän johtamisen merkittäväksi pohjalaiseksi kilpailueduksi. Hyvä johtaja on saanut maakunnassa nyt myös kasvot, sillä vuoden eteläpohjalaiseksi johtajaksi on juuri valittu Härmän kylpylän johtaja Jan-Erik Hagfors.

Vuoden eteläpohjalaiseksi johtajaksi on äänestetty Härmän kylpylän johtaja Jan-Erik Hagfors. Kuva: Into Seinäjoki

Härmän kylpylän johtaja Jan-Erik Hagfors on äänestetty vuoden eteläpohjalaiseksi johtajaksi. Johtajakisan tulokset julkistettiin perjantai-illalla koulutuksen ja tutkimuksen gaalassa Seinäjoella.

– Haluamme nostaa hyvän johtamisen merkittäväksi eteläpohjalaiseksi kilpailueduksi. Siksi haluamme myös nostaa hyviä johtajia ja esimiehiä esille, kertoo yrittäjä Markku Haapasalmi. Etelä-Pohjanmaalla on lähdetty tukemaan hyvää johtajuutta Haapasalmen ideoimana.

Johtaja välittää

Vuoden johtajaksi valittu Jan-Erik Hagfors nimeää Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiön, Into Seinäjoen, tiedotteessa hyvän johtajan tärkeimmäksi ominaisuudeksi välittämisen.

– Hyvä esimies välittää sekä ihmisestä että tekemisestä. On tärkeää reagoida tässä ja nyt, jos jokin mättää. Meillä ei enää kukaan sano, että tämä asia on ollut viisi vuotta näin eikä muutu miksikään. Kun epäkohtiin reagoi heti ja kun ihmisille antaa vastuuta, kaikki turhanaikainen jää pois, vuiden johtaja toteaa.

Ilmiannon perusteella

Vuoden johtajaa haettiin Etelä-Pohjanmaalla ilmiantojen perusteella. Alaiset ja yhteistyökumppanit ilmoittivat kisaan yhteensä 35 henkilöä. Heistä kaksi kolmasosaa oli miehiä ja vajaa kolmasosa naisia. Hyviä johtajia ilmiannettiin enemmän yrityksistä kuin julkisorganisaatioista.

Vuoden eteläpohjalainen johtaja -kisassa kunniamaininnalla palkittiin seinäjokelaisen Rauhala Yhtiöiden toimitusjohtaja Mika Hakanpää.