Delfinaariota koskeva kuntalaisaloite luovutetaan päättäjille – kynttilät syttyvät delfiinien muistolle

Selvitystä delfinaarion tulevaisuudesta vaativan kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut jo yli 4 000 henkilöä. Aloitteen vastaanottaa Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin.

Kotimaa
Delfiini veden alla
Yle Tampere

Tampereen Särkänniemen delfinaariota koskeva kuntalaisaloite luovutetaan päättäjille lauantaina Tampereella. Aloitteen on allekirjoittanut jo yli 4 000 henkilöä.

Kuntalaisaloitteessa vaaditaan selvitystä Särkänniemen delfinaarion tulevaisuudesta. Aloitteen laatijat toivovat, että aloite lisää painetta delfinaarion kohtalon ratkaisemiseksi delfiinien kannalta mahdollisimman positiivisella tavalla.

Aloitteen vastaanottaa Tampereen valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd.) klo 14 Keskustorilla.

Oikeutta eläimille -yhdistys kutsuu ihmisiä samaan aikaan Keskustorille sytyttämään kynttilän Särkänniemessä kuolleiden delfiinien muistolle.

Delfinaarion yt-neuvottelut kesken

Tampereen Särkänniemi Oy:lla on parhaillaan käynnissä delfinaariota koskevat yt-neuvottelut. Niiden aikana on tarkoitus selvittää delfinaariolle eri vaihtoehtoja.

Yhtiö perusteli yt-neuvotteluja liiketaloudellisilla syillä. Tosin toimitusjohtaja Miikka Seppälä myönsi, että asenneilmasto delfinaariota kohtaan on muuttunut vuosien mittaan.

Delfinaarion kävijämäärät ovat laskeneet pitkään. Ne putosivat myös tänä kesänä, vaikka muuten Särkänniemessä vieraili enemmän väkeä kuin viime kesänä.