Yksinäinen mielenosoittaja yhä puussa Fennovoiman ydinvoimala-alueella

Tiistaina poliisirynnäköllä tyhjennetyssä ydinvoimalahankkeen vastustajien leirissä Hanhikivenniemellä on edelleen yksi mielenosoittaja. Aktivistien mukaan yhtiö ei salli huoltoa, ja mielenosoittajalta on loppumassa vesi ja muona.

Kotimaa
Aktivistit puussa Hanhikivenniemellä.
Hyökyaalto

Fennovoima vahvistaa, että aktivistien leiriin ydinvoimalatyömaalla on jäänyt yksi mielenosoittaja. Poliisi tyhjensi ja hajotti mielenosoittajien leirin tiistaina.

– Puumajoihin jäi poliisirynnäkön jälkeen kaksi mielenosoittajaa. Heistä toisen poliisi on myöhemmin poistanut henkilönosturin avulla, kertoo Teemu Jokinen, yksi Hyökyaalto -verkoston aktivisteista.

– Olemme hyvin huolissamme, sillä emme voi pitää mielenosoittajaamme yhteyttä ja häneltä alkaa loppua vesi ja muona.

Viimeinen mielenosoittaja oleskele Yle Oulun tietojen mukaan puuhun kyhätyssä majassa, joka antaa jonkin verran suojaa säältä. Hänellä on ollut mukanaan jonkin verran vettä ja syötävää sekä makuupussi. Alueella on satanut rankasti viime tunteina.

Fennovoima: puusta voi poistua milloin vain

Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola kertoo mielenosoittajan olevan hyvässä kunnossa, ja vartiointiliike seuraa hänen vointiaan. Aktivistit eivät pääse hänen mukaansa huoltamaan viimeistä mielenosoittajaa, sillä aidatulle alueelle on pääsy kielletty.

– Mielenosoittaja pääsee halutessaan milloin tahansa pois puusta, Heli Haikola huomauttaa.

Aktivistit kertovat perustaneensa uuden leirin aidatun teollisuusalueen ulkopuolelle. Leiri sijaitsee kuitenkin varsin kaukana viimeisestä alueen sisällä olevasta mielenosoittajasta, eikä edes kommunikoiminen ole käytännössä mahdollista, Teemu Jokinen toteaa.