Stubb: Myös EK liikahtanut

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mielestä on ikävää, jos SAK ei halua sitoutua yksikkötyökustannusten alentamiseen viidellä prosentilla.

Kotimaa
Valtiovarainministeri Alexander Stubb vieraili aamu-tv:ssä 16. syyskuuta 2015.
Yle

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo nähneensä Akavassa ja STTK:ssa liikettä kohti hallituksen tavoitteiden hyväksymistä.

Stubbin mielestä on ikävää, jos SAK:ssa ei ole samalla tavalla halua sitoutua yksikkötyökustannusten viiden prosentin alentamiseen.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly totesi tänään Rautatientorin tilaisuudessa, että SAK ei ole ole edelleenkään valmis sitoutumaan hallituksen esittämään viiden prosentin tavoitteeseen.

A-Studion haastattelussa Stubb sanoi huomanneensa liikettä ehkä myös EK:ssa. Siitä kertovat hänen mukaansa muun muassa ehdotukset, jotka liittyvät muutosturvaan ja vanhempainvapaan kustannusten tasaamiseen sekä koulutukseen.

Stubb korosti, ettei haluaisi kuitenkaan nähdä tilannetta liittojen vastakkainasetteluna.

– Me tarvitsemme tähän maahan nyt työpaikkoja lisää. Siitä tästä nyt loppupelissä on kyse, Stubb sanoi.

Stubb ei kuitenkaan voinut taata, että hallituksen haluamat toimet toisivat lisää työpaikkoja, eivätkä rahat valuisi suuryritysten kukkaroihin ja sitä kautta veroparatiiseihin.

– Sitähän ei varmaan kukaan voi taata, hän sanoi.

Julkisella puolella voimme kuitenkin luoda ne edellytykset sille, että Suomessa kannattaa tehdä ja teettää työtä, Stubb sanoi.