Syyrian hallitus pommitti Isisin valtaamaa Palmyraa

Tarkkailujärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan iskuissa kuoli 26 ihmistä. Järjestön johtaja sanoo, että Syyrian hallitus on viime päivinä tehostanut ilmaiskujaan. Syyrialainen armeijalähde kertoi tällä viikolla Reutersille, että Venäjä on toimittanut hallitukselle uusia aseita, joita on nyt otettu käyttöön.

Palmyran kaupungista turvaan siirretyt muinaiset vaunut ja Zenobia-kuningatarta esittävä patsas ovat esillä Damaskoksessa, Syyriassa. Kuva on otettu 6. syyskuuta. Kuva: Yossef Badawi / EPA

Syyrian hallituksen joukot ovat pommittaneet ääri-islamilaisen Isisin valtaamaa Palmyran kaupunkia, Syyrian sisällissotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights kertoo.

Järjestön mukaan ilmaiskuja oli ainakin 25 ja niissä kuoli ainakin 26 ihmistä, joista 12 oli Isisin taistelijoita. Uutistoimisto AP:n haastattelema paikallinen aktivisti kertoi ainakin 15 kuolleesta ja yli 120 haavoittuneesta.

Uutistoimistotiedoista ei käy ilmi, vahingoittivatko ilmahyökkäykset Palmyran muinaista rauniokaupunkia, jonka osia Isis on jo tuhonnut.

Britanniasta käsin toimivan Syrian Observatory for Human Rightsin johtaja Rami Abdulrahman kertoi, että perjantain ilmahyökkäys on yksi voimakkaimmista Palmyraan kohdistuneista sitten toukokuun lopun, jolloin Isis valtasi kaupungin.

– Kahden viime päivän aikana hallitus on tehostanut ilmaiskujaan Isisin hallitsemilla alueilla, Abdulrahman sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Perjantaina hallitus teki ilmaiskuja myös toisen islamistiryhmän hallitsemaan Idlibin kaupunkiin ja torstaina Raqqaan, joka on käytännössä Isisin valtaaman alueen pääkaupunki. Näissä iskuissa kuoli aktivistien tietojen mukaan yhteensä 35 siviiliä ja taistelijaa.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin tällä viikolla, että syyrialaisen armeijalähteen mukaan Venäjä on toimittanut Syyrialle uudentyyppisiä "hyvin tarkkoja" ilma- ja maataisteluaseita, joita on nyt alettu käyttää.