1. yle.fi
  2. Uutiset

Meksikossa 13 vanginvartijaa ja johtajaa joutui itse vankilaan huumepomon paon vuoksi

Vangittujen joukossa on Altiplanon vankilan entinen johtaja ja vankeinhoitolaitoksen entinen koordinaattori, kertoo uutistoimisto AFP. Joaquin "El Chapo" Guzman pakeni tarkoin vartioidusta Altiplanosta heinäkuussa 1,5 kilometrin mittaista tunnelia pitkin.

Ulkomaat
Mies tunnelissa.
Viranomainen tutki tunnelia, jota pitkin huumepomo Joaquin "el Chapo" Guzman pakeni Altiplanon vankilasta 11. heinäkuuta.Alex Cruz / EPA

Meksikossa 13 entistä vanginvartijaa, vankilavirkailijaa ja johtajaa on vangittu huumekartellin johtajan paon vuoksi, viranomaiset kertovat.

Meksikolaistutkijoiden mukaan vankilassa työskennelleet joko auttoivat huumeparoni Joaquin "El Chapo" Guzmania paossa tai myöntyivät siihen hiljaisesti. Guzman pakeni vahvasti vartioidusta Altiplanon vankilasta 11. heinäkuuta. Hänen sellinsä suihkuhuoneen alta lähti 1,5 kilometrin mittainen salakäytävä, joka oli tiettävästi valaistu ja ilmastoitu.

Uutistoimisto AFP:n mukaan vangittujen joukossa on Altiplanon vankilan johtajana työskennellyt Leonor Garcia ja vankeinhoitolaitoksen kansallinen koordinaattori Celina Oseguera.

11 muuta vangittua työskentelivät Altiplanossa vartijoina tai virkailijoina. He pysyvät Altiplanossa, mutta nyt vankeina.

Guzman ehti suorittaa vain 17 kuukautta pitkästä vankeusrangaistuksestaan. Hän pakeni toisesta meksikolaisvankilasta vuonna 2001 ja onnistui sen jälkeen piilottelemaan 13 vuotta, kunnes hänet saatiin kiinni Mazatlanin turistikaupungissa.

Vaikutusvaltaista Sinaloan huumekartellia johtaneen Guzmanin pidätyksestä on luvattu lähes 3,5 miljoonan euron palkkio.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi