Rauman Meripelastusyhdistykselle uusi tukikohta

Uusi tukikohta nopeuttaa merelle pääsyä ja antaa aiempaa paremmat mahdollisuudet muun muassa teoriakoulutuksen järjestämiseen.

meripelastus
Rauman Meripelastusyhdistyksen uusi tukikohta Rauman Petäjäksen alueella.
Rauman Meripelastusyhdistyksen uusi tukikohta Rauman Petäjäksen alueella.Tapio Termonen / Yle

Rauman Meripelastusyhdistyksen uusi tukikohta on Suvantola -niminen huvila Rauman Petäjäksen alueella.

Rauman kaupungilta vuokrattu, yli sata vuotta vanha huvila on kunnostettu ja nyt se helpottaa merkittävästi meripelastusyhdistyksen toimintaa. Aiemmin yhdistys on toiminut parakkimajoituksessa Anderssonin sillan pielessä.

– Ennen olimme hyyryläisinä, sillä esimerkiksi pelastusmiehistön teoriakoulutukset piti järjestää eri yritysten neuvotteluhuoneissa. Nyt ne voidaan pitää omissa tiloissa, iloitsee Rauman Meripelastusyhdistyksen puheenjohtaja Ari Salmi.

Myös auttaminen nopeutuu

Uusi tukikohta helpottaa selvästi myös merelle lähtemistä. Aiemmasta tukikohdasta tehtävään mentäessä edessä oli noin 20 minuutin ajo, ennen kuin alus pääsi nopeusrajoituksista vapaille vesille. Nyt täysi nopeus voidaan ottaa jo muutaman sadan metrin päässä rannasta.

– Saavutettavuus on meripelastustoiminnassa tietenkin tärkeää, Salmi sanoo.

Avoimet ovet viikon kuluttua

Rauman Meripelastusyhdistys on täysin vapaaehtoinen organisaatio ja se toimii veneilijöiden turvana yhdessä viranomaisten kanssa. Aktiivisia jäseniä yhdistyksellä on noin 40 ja määrä on ollut viime vuosina kasvussa. Yhdistyksellä on kaksi venettä, joista toinen on tarkoitus uusia ensi kesänä.

Rauman Meripelastusyhdistyksen kalustoon, uusiin tiloihin ja toimintaan voi tutustua avoimien ovien päivänä sunnuntaina 27. syykuuta.