1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Helsingin keskustassa mielenosoitus maahanmuuttoa vastaan – video

Poliisin arvion mukaan parisataa ihmistä oli paikalla Narinkkatorilla. Myös Torniossa ja Kemissä on osoitettu mieltä lauantaina.

mielenosoittajia kyltteineen

Helsingin keskustan Narinkkatorille kokoontui parisataa ihmistä vastustamaan maahanmuuttoa.

– Torilla kuuluu Suomi suomalaisille -huutoja, ja erinäisiä henkilöitä on käynyt puhumassa yleisölle. Poliitikkoja tai muuten tunnettuja henkilöitä ei ole ollut puhujien joukossa, kertoo Ylen toimittaja Markku Sandell paikalta.

Mielenosoituksen ilmapiiri oli rauhallinen ja poliiseja oli paikalla valvomassa tilannetta.

– Haastattelin muutamia ihmisiä, ja heidän mukaansa Suomen tilanne on niin huono, että ensiksi pitää hoitaa oman maan asiat kuntoon ja sitten vasta muut. Ihmiset myös ihmettelivät, miksi pääasiassa vain nuoria miehiä tulee maahan, Sandell kuvailee mielenosoituksen osallistuneiden tunnelmia Narinkkatorilta.

Poliisin mukaan mielenosoittajat lähtivät kävelemään ennen neljää Narinkkatorilta kulkueena Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun kautta Säätytalon suuntaan. Tämä aiheutti liikennehäiriöitä ydinkeskustassa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.