Järjestö: 75 Yhdysvaltain kouluttamaa kapinallistaistelijaa saapui Syyriaan

Yhdysvallat on tätä ennen saanut lähetettyä Syyriaan vasta noin 60 taistelijaa. Alun perin ohjelman tavoitteena oli kouluttaa 5 400 kapinallistaistelijaa vuodessa kolmen vuoden ajan.

Ulkomaat
Näkymä Aleppon kaupunkiin 19. syyskuuta.
Näkymä Aleppon kaupunkiin 19. syyskuuta.Baraa Al-Halabi / AFP / Lehtikuva

Joukko Yhdysvaltain johdolla koulutettuja kapinallistaistelijoita on lähtenyt Syyriaan taistelemaan Isisiä vastaan, kertoo Syyrian sisällissotaa seuraava järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

– 75 uutta taistelijaa, jotka koulutettiin Turkin pääkaupungin lähellä sijaitsevalla leirillä, saapui Aleppon maakuntaan perjantain ja lauantain välisenä yönä, järjestön johtaja Rami Abdulrahman sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Hänen mukaansa taistelijat ylittivät Turkin ja Syyrian rajan 12 autolla, ja heillä on mukanaan konekivääreitä ja ampumatarvikkeita.

Tätä ennen Yhdysvallat on saanut koulutettua ja varustettua vain noin 60 Syyrian maltillisen opposition puolesta sotivaa taistelijaa.

Keskiviikkona yhdysvaltalainen kenraali Lloyd Austin kertoi senaatin armeijasta vastaavalle valiokunnalle, että tiettävästi vain neljä tai viisi Yhdysvaltain kouluttamaa kapinallista oli edelleen Syyriassa taistelemassa. Useita heistä on kuollut tai siepattu.

Yhdysvaltojen oli alun perin määrä kouluttaa noin 5 400 kapinallistaistelijaa vuodessa kolmen vuoden ajan. Koulutusta on hidastanut se, että mukaan otettavien kapinallisten taustat tutkitaan verraten tarkasti.

Lähteet: AFP, Reuters