Unkari avasi turvapaikanhakijoilta sulkemansa rajanylityspaikan

Unkarin ja Serbian sisäministerit avasivat yhdessä Röszken ja Horgošin rajanylityspaikan, joka suljettiin maanantaina sen kautta kulkeneiden turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi. Rajanylityspaikan kautta kulkee myös keskeinen moottoritie Budapestista Belgradiin.

turvapaikanhakijat
Viranomaiset tarkistavat rajalla pidätettyjen dokumentteja Röszkessa Serbian ja Unkarin välisellä rajalla 15. syyskuuta 2015.
Viranomaiset tarkistivat rajalla pidätettyjen dokumentteja Röszkessa Serbian ja Unkarin välisellä rajalla 15. syyskuuta 2015. Sandor Ujvari / EPA

Unkari on avannut Serbian vastaisella rajallaan keskeisen rajanylityspaikan, jonka maa sulki maanantaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Unkarin ja Serbian sisäministerit avasivat Röszken ja Horgošin rajanylityspaikan yhdessä.

Unkarin sisäministeri Sándor Pintér sanoo, että tilanne vaati rajanylityspaikan avaamista, mutta yhteistyössä serbialaisten kanssa ongelmat on selvitetty ja rajanylityspaikka voidaan avata.

Rajanylityspaikan sulkeminen sai tuhannet Länsi- ja Pohjois-Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset etsimään uutta reittiä. Suurin osa meni Kroatiaan, joka jo muutaman päivän kuluttua ilmoitti, ettei se pysty huolehtimaan niin suuresta tulijamäärästä.

Kroatia alkoi ohjata turvapaikanhakijoita naapurimaihinsa Unkariin ja Sloveniaan.

Röszken ja Horgošin rajanylityspaikan kautta kulkeva moottoritie on ollut pääreitti Belgradista Budapestiin.

Lähteet: AFP