1. yle.fi
  2. Uutiset

Ihmissalakuljetuksesta epäiltyjä kiinni Torniossa

Epäillyt olisivat tuoneet maahan parikymmentä ihmistä.

Kotimaan uutiset
Suomen ja Ruotsin raja Torniossa.
Suomen ja Ruotsin raja Torniossa.Risto Koskinen / Yle

Viranomaiset ovat ottaneet Torniossa viikonloppuna kiinni kaksi erillistä ryhmää, joita epäillään laittoman ihmissalakuljetuksen järjestämisestä. Epäillyt ovat kotoisin Suomesta, Ruotsista, Serbiasta ja Irakista. He ovat tuoneet maahan yhteensä 20 ihmistä.

Tutkinnanjohtaja Jarkko Kynkäänniemi kertoo, että viikolla otettiin kiinni kolme ihmistä ja viikonloppuna kaksi. Toisessa tapauksessa oltiin liikkeellä tila-autolla. Pidätettyinä on kaksi ihmistä.

Kynkäänniemen mukaan kuljetetut olivat maksaneet kyydistä muutamia satoja euroja. Hänen mukaansa epäily on, että tekijät halusivat hyötyä taloudellisesti kuljetettujen tilanteesta ja tietämättömyydestä. Julkisella liikenteellä Tornioon olisi päässyt halvemmallakin, hän huomauttaa.

Pisimmillään ihmisiä oli tuotu Kalixista asti Tornioon.

Kynkäänniemi uskoo, että vastaavia tapauksia on ollut enemmänkin. Paljastumatta on jäänyt moninkertainen määrä, hän arvioi.

Lisäksi elokuussa paljastui kaksi laittoman maahantulon epäilyä. Jutuissa irakilaistaustaisten henkilöiden epäillään tuoneen maahan perheenjäseniään.

Lue seuraavaksi