1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomen ensimmäinen konttikerrostalo nousee Vantaalle

Kerrostalo tulee koostumaan todennäköisesti 50-100 konttikämpästä. Asukas ei tunne asuvansa merikontissa, lupaa hankkeen toteuttaja.

Kotimaan uutiset
Konttikoti esillä Narinkkatorilla.
Konttikoti esillä Narinkkatorilla vuonna 2014.Yle

Vantaan Kivistöön nousee ensi vuonna Suomen ensimmäinen merikonteista tehty kerrostalo. Hankkeen toteuttaa Nuorisosäätiö ja asunnot vuokrataan työelämässä aloitteleville nuorille. Rakennustöihin saatetaan päästä jo heti vuodenvaihteen jälkeen.

– Kun saamme allekirjoitettua Vantaan kaupungin kanssa maanvuokraussopimuksen, niin sitten toimenpideluvalla etenemme hankkeessa ripeästi eteenpäin. Askelmerkit ovat ihan kunnossa, kertoo asiamies Aki Haaro Nuorisosäätiöstä.

– Meidän puolelta hankkeesta neuvotellaan vielä rahoituksen osalta, mutta ei se ole este.

Haaro sanoo, että kerrostalo tulee koostumaan todennäköisesti 50-100 konttikämpästä. Asuntojen koot ovat 14-28 neliötä.

– Ne ovat ihan tavallisia asuntoja. Asukas ei voi tuntea asuvansa merikontissa. Eihän kerrostalossa asuvakaan ajattele, että talo on betonia ympäriltään kun asuminen on tehty viihtyisäksi, Haaro muistuttaa.

Konttikodeista on kaavailtu osaratkaisua pääkaupunkiseutua piinaavaan asuntopulaan. Haaron mukaan konttikerrostalo voisi toimia esimerkiksi välietappina ennen varsinaisten asuntojen rakentamista.

– Suomessa on paljon lupa- tai kaavoitussyistä rakentamattomia tontteja. Voisimme hyödyntää rakentamattoman ajan tilapäisellä konttiratkaisulla. Silloin se auttaisi varsinkin nuorisoasumiseen tarkoitettujen asuntojen kovaan pulaan etenkin pääkaupunkiseudulla.

Lue seuraavaksi