Saimaan risteilymatkailu lopahti – panokset pantiin venäläismatkailijoihin

Lappeenrannasta toimii ensi kesänä ehkä vain kolme risteilyalusta, kun tänä kesänä niitä oli vielä seitsemän.

Kuva: Yle

Lappeenrannan sataman risteilytarjonta supistuu rajusti ensi kesänä. Nykyisestä seitsemästä risteilyaluksesta jatkaa ensi risteilykaudella liikennöintiä varmuudella vain kolme.

Esimerkiksi Saimaan Risteilyt -varustamo on ajamassa alas toimintaansa. Varustamon alus El Faro keskeytti liikennöinnin etuajassa. Näillä näkymin alus ei enää palaa Saimaalle.

Saimaan Risteilyt myytiin venäläiselle Silver Ring -matkatoimistolle vuoden 2013 syksyllä. Yhtiön tarkoituksena oli houkutella venäläisiä risteilymatkailijoita. Tänä kesänä aluksella on kuitenkin ollut vain pari venäläisryhmää.

Myös tilausristeilyjä tekevät m/s Kavaljeeri ja Suvi-Ellen ovat myynnissä.

Kotimaa ja Keski-Eurooppa unohdettiin markkinoinnissa

Syynä sataman toiminnan hiipumiseen on matkustajamäärien romahtaminen tänä kesänä. Venäläisryhmien puuttuessa korvaavia matkailijoita ei ole saatu kotimaasta eikä Keski-Euroopasta.

– Tässä näkee sen, että kotimaan matkailijat unohdettiin ja keskityttiin venäläisiin. Nyt kun venäläiset puuttuvat, niin mistä saadaan asiakkaita, Saimaan Risteilyt Oy:n toimitusjohtaja Pentti Kokki kyselee.

Kokin mukaan joitakin vuosia sitten risteilyasiakkaita oli myös muualta kuin Venäjältä.

– Keskieurooppalaisia tuli vielä vuosina 2005-2007, ruotsalaisia, saksalaisia ja italialaisia, nyt ne ovat hävinneet ihan kokonaan, Kokki sanoo