1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Melua ja maisemahaittaa: Luvia hylkäämässä uuden tuulipuiston

Luvian poliitikot ovat hylkäämässä pitkään valmistellun tuulipuistohankkeen. Syynä ovat muun muassa melu- ja maisemahaitat.

Kuva: Arvo Vuorela / Yle

Satakuntalainen rannikkokunta Luvia on hylkäämässä kuntaan suunnitellun uuden tuulipuiston.

Kunnanhallitus päätti maanantai-iltana yksimielisesti esittää valtuustolle, että pitkään valmistellun Lemlahden tuulipuiston kaavaa ei hyväksytä.

Kunnanhallitus perustelee päätöstään sillä, että Luvia on liittymässä Eurajoen kuntaan, joten kunnan tilanne on muuttunut siitä, kun tuulipuistoa alettiin valmistella.

Lisäksi kuntalaiset ovat suhtautuneet tuulipuistoon kielteisesti muun muassa, koska voimaloiden epäillään aiheuttavan melua ja maisemahaittaa.

Kunnanjohtaja eri mieltä

Kunnan johto oli valmis siihen, että voimaloiden enimmäiskorkeutta olisi laskettu. Kunnanhallitus ei lähtenyt kannattamaan tätä linjaa. Kunnanjohtaja Kari Ojalahti jätti päätökseen eriävän mielipiteensä.

Naapurikunta Porin valtuusto päätyi äskettäin vaatimaan, että jatkossa tuulivoimaloita saa rakentaa vain yli kahden kilometrin päähän lähimmästä asutuksesta. Tämän epäillään estävän tuulivoimarakentamisen kaupungin alueella käytännössä kokonaan.