1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vaaratilanne ohi Loimaalla – kakkostie yhä poikki rekan ulosajon vuoksi

Kemikaalirekan tieltä suistuminen ja tuleen syttyminen aiheutti vaaratilanteen iltapäivällä Loimaalla Kojonperällä. Palo on saatu sammutettua, eikä vaaraa enää ole sivullisille.

Kuva: Simo Päivärinta

Palokunta on onnistunut sammuttamaan tuleen syttyneen kemikaalirekan valtatiellä 2 Loimaalla. Onnettomuus ei aiheuta enää vaaratilannetta ja viranomaiset ovat purkaneet vaaratiedotteen.

Kemikaalirekka ajautui tieltä ja syttyi tuleen Kuljunmaan ja Kanteenmaan välillä noin kello 15:25 maanantaina. Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuusrekassa on lastina natriumkloraattia, joka saattaa kuivuessaan aiheuttaa räjähdysvaaran. Kemikaalia on päässyt vuotamaan säiliöstä, minkä takia säiliön sisältö on siirrettävä uuteen säiliöön.

Pelastuslaitos antoi vaaratiedotteen kello 17 aikoihin ja kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihdon. Kello 19 viranomaiset kertoivat vaaratilanteen päättymisestä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päälikkö Kari Alanko arvioi, että onnettomuuden raivaustöissä menee vielä tunteja. Liikenne on poikki onnettomuuspaikan kohdalla. Poliisi ohjaa liikennettä kiertotielle.

Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Rekan kuljettaja tarkistettiin onnettomuuden jälkeen ja hän on kunnossa.