1. yle.fi
  2. Uutiset

WSJ: Apple vauhdittaa autohankettaan

Applen autohankkeen on tarkoitus olla jossain määrin loppusuoralla vuonna 2019, Wall Street Journal kirjoittaa. Sähköauto ei kuitenkaan ole tuolloin välttämättä vielä markkinoilla.

talous
Miehen pään silhuetti Apple-yhtiön logoa vasten.
Miehen kasvojen siluetti muodostui Teknologiayhtiö Applen tunnuksen eteen yhtiön lanseeraustilaisuudessa 9. syyskuuta.Monica Davey / EPA

Yhdysvaltalainen teknologiajätti Apple on vauhdittanut hankettaan, joka voi uutistoimisto AP:n mukaan johtaa siihen, että yhtiö alkaa valmistaa omia sähköautoja.

Asiasta uutisoi kansainvälinen talouslehti Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun), AP kertoo.

Hanke on nimetty "titaaniksi" ja Wall Street Journalin mukaan Apple on määrittänyt sille yhtiön sisäisen aikataulun. Se sisältää sähkökäyttöisen kulkuneuvon kehittämisen, lehti kirjoittaa.

Applen kerrotaan asettaneen hankkeelleen määräajan eli vuoden 2019 – mutta tuo vuosi voi olla tavoite vain insinööreille, ei vuosi, jolloin auto tulisi markkinoille.

AP:n mukaan Wall Street Journal siteeraa uutisessaan nimettömiä lähteitä. Apple itse on kieltäytynyt kommentoimasta väitteitä, uutistoimisto kertoo.

Apple on palkannut viime kuukausina palvelukseensa asiantuntijoita muun muassa autoteollisuudesta. Yhtiön tunnetuimpia tuotteita ovat olleet muun muassa tietokoneet ja iPhone-älypuhelimet.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi