Tornion järjestelykeskus avattiin – rajavalvonta käynnissä

Turvapaikanhakijoiden hätämajoituskeskuksia Torniossa on alettu tyhjentää ja väkeä siirtää aamupäivällä avautuneeseen järjestelykeskukseen. Rajalla autoilijoita pysäytetään tiuhaan tahtiin.

turvapaikanhakijat
Rajatarkastus Torniossa.
Minna Aula / Yle

Tornion järjestelykeskus on avattu. Turvapaikanhakijoiden hätämajoituskeskuksia Torniossa on alettu tyhjentää ja väkeä siirtää aamupäivällä avautuneeseen järjestelykeskukseen.

SPR:n tiiminvetäjä Pepe Salmela kertoo, että hätämajoituksessa on sekä maahan rekisteröityneitä että rekisteröimättömiä tulijoita. Rekisteröidyt kuljetetaan busseilla vastaanottokeskuksiin Etelä-Suomeen ja rekisteröimättömät puolestaan Tornion järjestelykeskukseen. Salmela arvioi, että hätämajoitustilat saadaan tyhjiksi tämän päivän aikana.

Tornion ja Haaparannan rajalla on niin ikään aloitettu tehostettu ulkomaalaisvalvontaan liittyvät tarkastukset. Lähes jokainen rajalle tuleva ajoneuvo pysäytetään ja matkustajilta tiedustellaan heidän matkantekosuunnitelmiaan.

Edit 16.55: Tarkennettu otsikkoa sekä tekstiä, että kyse ei ole sisärajojen tarkastuksista vaan ulkomaalaisvalvontaan liittyvistä tarkastuksista.