1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mehut

Kontiolahtelaisella mehufirmalla historian suurin investointi – mehua kiinalaisille

Marjamehuja ja juhlajuomia valmistava kontiolahtelainen perheyritys KontioMehu on historiansa suurimman yksittäisen investoinnin edessä. Yritys on katsonut tontin uusille toimitiloilleen Lehmosta. Tulevaisuudessa siintää vahva satsaus kotimaan markkinoihin, uusien tuotteiden kehittely ja vientikokeilujen jatkaminen.

KontioMehu valmistaa juhlajuomaa muun muassa mustaherukan lehdistä. Kuva: Milla Holm / Yle

Toisen polven perheyritys KontioMehu on tekemässä kaupat Kontiolahden kunnan kanssa Lehmossa sijaitsevasta teollisuustontista. Marjamehuja ja juhlajuomia valmistava yritys mielii uusia toimitiloja, johon saman katon alle saataisiin kaikki toiminnot.

– Kyllä tämä yrityksen historian suurin yksittäinen investointi on, toista miljoonaa euroa. Tilojen lisäksi tarkoitus on tehdä uusia kone- ja laiteinvestointeja, kertoo yrittäjä Pasi Kiiskinen.

Sunnitelmissa on vielä hienoisia aukkoja ely-keskuksen rahoituksen kanssa. Mutta jos kaikki menee hyvin, rakentaminen alkaa kuluvan vuoden puolella.

Tällä hetkellä KontioMehu toimii kolmessa eri paikassa. Yritys aloitti aikanaan Kontiolahden mehuasemana nykyisen yrittäjän kotitilalla Uilonpurontiellä Jakokoskella, ja tämä paikka on ja pysyy jatkossakin.

– Viljelykset ovat kotitilalla ja kyllä tämä varmasti tuotekehityspaikkana pysyy, sanoo Pasi Kiiskinen.

Kohti Kiinaa?

KontioMehu työllistää vakituisesti yrittäjäperhe mukaan lukien seitsemän ihmistä. Tosin mustaviinimarjan lehtiä keräämässä oli kesätöissä yli kaksikymmentä paikallista nuorta.

Uudet toimitilat viestittävät, että yritys on kasvuvauhdissa.

Tuntosarvet ovat pystyssä.

Pasi Kiiskinen

– Panostamme kovasti kotimaan markkinoihin, ne toki ovat hyvät, mutta uuttakin haetaan. Vientiin ei tehdä isoja satsauksia, mutta tuntosarvet ovat pystyssä, kuvailee Pasi Kiiskinen.

KontioMehun ensimmäiset vientikokeilut ovat heti sangen kiinnostavia.

– Yhteistyökumppanin avulla ensimmäiset erät ovat menneet Kiinaan, paljastaa Pasi Kiiskinen.