1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. biomarkkerit

Alzheimerin taudin tutkija palkittiin Martti Hämäläisen tunnustuspalkinnolla

Palkinto myönnettiin filosofian tohtorille Sanna-Kaisa Herukalle, joka tutkii muistisairauksien varhaisdiagnostiikkaa helpottavia merkkiaineita.

biomarkkerit
Valkotakkinen nainen katsoo kameraan.
Kuopion yliopistollinen sairaala

Pohjois-Savon Lääkäriyhdistyksen Martti Hämäläinen -tunnustuspalkinto on myönnetty Sanna-Kaisa Herukalle. Itä-Suomen Lääketiedetapahtuman avajaisissa Kuopiossa annettu 5 000 euron palkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle nuorelle tutkijalle.

Lääketieteen lisensiaatti, filosofian tohtori Herukka on mukana useissa yhteistyöprojekteissa, joiden tavoitteena on kehittää uusia Alzheimerin taudin ja muiden muistisairauksien varhaisdiagnostiikkaa helpottavia biokemiallisia ja kuvantamiseen perustuvia merkkiaineita. Herukan aiheesta kirjoittama väitöskirja palkittiin 2007 Itä-Suomen yliopiston molekyylilääketieteen tutkijakoulun parhaana väitöskirjana. Hän on myös julkaissut yli 50 tieteellistä artikkelia kansainvälisissä julkaisuissa.

Herukka työskentelee johtajana Itä-Suomen yliopiston aivotutkimusyksikön kliinisessä biomarkkerilaboratoriossa ja Kuopion yliopistollisen sairaalan neurologian klinikalla erikoistuvana lääkärinä.

Lue seuraavaksi