Merimieskirkko aloittaa yt-neuvottelut taloustilanteensa korjaamiseksi

Tavoitteena on saada Merimieskirkon talous tasapainoon. Yhdistys voi vähentää 8 työntekijää nykyisestä 22 kotimaan työntekijästä.

Kotimaa
Turun merimieskirkko.
Jouni Koutonen / Yle

Suomen Merimieskirkko aloittaa yt-neuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Neuvottelut koskettavat Merimieskirkon keskustoimistoa ja kotimaan henkilöstöä.

Merimieskirkolla on 57 työntekijää, joista kotimaassa työskentelee 22 ihmistä. Kotimaan merimieskirkot sijaitsevat Haminassa, Kotkassa, Helsingin Vuosaaressa ja Hernesaaressa, Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Raahessa, Oulussa, Kemissä ja Torniossa.

Rahoitus heikentynyt

Kirkon talous on 2010-luvulla ollut useina vuosina alijäämäinen ja rahoitus on yhä pienenemässä. Alustavan arvion mukaan väkeä vähennetään enintään kahdeksan henkilötyövuotta.

On ikävää, että joudumme menemään yt-prosessiin.

Pääsihteeri Hannu Suihkonen

– On ikävää, että joudumme menemään yt-prosessiin. Tehtävillä keskustoimiston ja kotimaan työn uudelleenjärjestelyillä Merimieskirkko pyrkii turvaamaan merenkulkijoiden palvelemisen Suomessa myös tulevaisuudessa, pääsihteeri Hannu Suihkonen sanoo.

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen yhdistys, joka on perustettu 1875. Se toimii merimiesten parissa sekä Suomessa että ulkomailla.